KINVA ART Festőművész Blog

Rács Nézet

2018. Nőnapi köszöntő, vicces videóval a KINVA ART Blogon!

Boldog nőnapot kívánok, az online festőtanfolyamok női tanulóinak, a blogot és a hírlevelet olvaső nőknek, és az összes hölgyismerősömnek! Tiszteletemet és szeretetemet a hölgyek iránt, David Leffel virágcsendélet festményével, és Darvas Szilárd: Legenda a...

bővebben

Boldog Új Évet a 2018-as Évre! + Egy kívánság!

Adok nektek egy kívánságot! De előtte…Ezúton szeretnék a KINVA ART Akadémia minden kedves tanítványának, a KINVA Art Festőművész Blog és a Hírlevelek olvasóinak, továbbá a facebook és youtube oldalaim követőinek Egészségben és sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánni!

bővebben

Karácsonyi Akció a KINVA ARTON! – 23. nap Realista Magyak Tájak és a Monokróm Száraz Ecsettel Festés Online Festőtanfolyamok leárazva

A mai napon 2 db akció is elérhetővé vált, a Realista Magyar Tájak Online Tájképfestő és a Monokróm Száraz Ecsettel való Festés Online Festőtanfolyamokat akcióztam le. A Karácsonyi akcióban minden nap leakciózunk egy online festőtanfolyamot, egészen december 24.-ig.

bővebben

Az emberábrázolás folyamata a festészetben

  Ebben a bejegyzésben az emberábrázolás folyamatáról lesz szó, nagyon érdekes cikk. Az emberábrázolás folyamata több szempont szerint osztályozható, és az egyes szempontokon belül is különböző szakaszokra felosztható.       Hogyan juthatsz el te is...   ...Innen......

bővebben

A színkeverés, a vöröshagyma és a Miyagi módszer, az emberábrázolás terén

A színkeverés, a vöröshagyma és a Miyagi módszer, az emberábrázolás terén. Azt hiszem most mindenki azt gondolja, hogy nekem teljesen elment az eszem. Írogatom itt a festészettel meg az emberábrázolással kapcsolatos cikkeimet, és biztosan közben valami bekattant nálam és elgurult a gyógyszerem, hogy ilyen zagyvaságokat írok. Mi ez a Miyagi módszer? Milyen vöröshagymáról beszélek? Hogy jönnek ezek a festészethez és az emberábrázoláshoz?

bővebben

Miért nem jók a készen kapható bőrszínek a festészetben az emberábrázolás terén?

A legtöbb festőnek a portré, akt vagy egyéb ember ábrázolás terén kezdetben az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy az ábrázolt személyen látható bőrszíneket helyesen ki tudja keverni, és a festményen azokat reálisan meg tudja jeleníteni. A régi mesterek csodálatosan élő, realisztikus bőrtónusokat tudtak megjeleníteni, ez volt az egyik titka a realisztikus emberábrázolásaiknak. Ebből a cikkből az is kiderül, miért nem jók s gyárilag kevert bőrszínek.

bővebben

Az anatómia, a síkok, és a blokkok összefüggései a festészetben, az emberábrázolás terén

Az anatómia ismeretének fontos szerepe van az emberábrázolás terén a festészetben. A csontozat szerkezet, az emberi test izomzata és arányai, továbbá egyéb anatómiai részei, összefüggésbe hozhatók a festészetben használt síkokkal és blokkolás módszerével, ha emberábrázolás a célunk. Az előző bejegyzésekben megismerkedtünk a síkokkal, blokkolással, ritmussal, most az anatómiai összefüggéseket tárjuk fel.

bővebben

Megjelent az ingyenesen letölthető Munkácsy e-könyv!

A mai napom nagyon szuper! Gyönyörű napfényes vasárnap van. De nemcsak emiatt vagyok boldog! Hanem azért is, mert befejeztem azt amin már egy ideje dolgozom. Ez egy meseszép könyv, a címe: “Munkácsy Mihály a Magyar festőgéniusz festőtechnikái”! A Munkácsy e-könyv egészen egyszerűen gyönyörű lett! Legalább is nekem nagyon tetszik! Büszke vagyok rá, és örülök, hogy végre befejeztem, ettől vagyok olyan feldobott.

bővebben

KINVA ART – Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 04. rész

Az előző fejezetben arról írtam, hogyan ismerkedtem meg mesteremmel Saáry Zoltánnal, és hogyan kezdtem el a festészettel komolyabban is foglalkozni. Ebben a fejezetben arról az időszakról írok amikor vállalkozóként próbáltam érvényesülni és a festészetre csak mint hobbira tekintettem. Közben komoly sikereket értem el a sportolás terén is.

bővebben