KINVA ART Festőművész Blog

Rács Nézet

Boldog Új Évet a 2018-as Évre! + Egy kívánság!

Adok nektek egy kívánságot! De előtte…Ezúton szeretnék a KINVA ART Akadémia minden kedves tanítványának, a KINVA Art Festőművész Blog és a Hírlevelek olvasóinak, továbbá a facebook és youtube oldalaim követőinek Egészségben és sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánni!

bővebben

Karácsonyi Akció a KINVA ARTON! – 23. nap Realista Magyak Tájak és a Monokróm Száraz Ecsettel Festés Online Festőtanfolyamok leárazva

A mai napon 2 db akció is elérhetővé vált, a Realista Magyar Tájak Online Tájképfestő és a Monokróm Száraz Ecsettel való Festés Online Festőtanfolyamokat akcióztam le. A Karácsonyi akcióban minden nap leakciózunk egy online festőtanfolyamot, egészen december 24.-ig.

bővebben

Az emberábrázolás folyamata a festészetben

  Ebben a bejegyzésben az emberábrázolás folyamatáról lesz szó, nagyon érdekes cikk. Az emberábrázolás folyamata több szempont szerint osztályozható, és az egyes szempontokon belül is különböző szakaszokra felosztható.       Hogyan juthatsz el te is...   ...Innen......

bővebben

A színkeverés, a vöröshagyma és a Miyagi módszer, az emberábrázolás terén

A színkeverés, a vöröshagyma és a Miyagi módszer, az emberábrázolás terén. Azt hiszem most mindenki azt gondolja, hogy nekem teljesen elment az eszem. Írogatom itt a festészettel meg az emberábrázolással kapcsolatos cikkeimet, és biztosan közben valami bekattant nálam és elgurult a gyógyszerem, hogy ilyen zagyvaságokat írok. Mi ez a Miyagi módszer? Milyen vöröshagymáról beszélek? Hogy jönnek ezek a festészethez és az emberábrázoláshoz?

bővebben

Miért nem jók a készen kapható bőrszínek a festészetben az emberábrázolás terén?

A legtöbb festőnek a portré, akt vagy egyéb ember ábrázolás terén kezdetben az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy az ábrázolt személyen látható bőrszíneket helyesen ki tudja keverni, és a festményen azokat reálisan meg tudja jeleníteni. A régi mesterek csodálatosan élő, realisztikus bőrtónusokat tudtak megjeleníteni, ez volt az egyik titka a realisztikus emberábrázolásaiknak. Ebből a cikkből az is kiderül, miért nem jók s gyárilag kevert bőrszínek.

bővebben

Az anatómia, a síkok, és a blokkok összefüggései a festészetben, az emberábrázolás terén

Az anatómia ismeretének fontos szerepe van az emberábrázolás terén a festészetben. A csontozat szerkezet, az emberi test izomzata és arányai, továbbá egyéb anatómiai részei, összefüggésbe hozhatók a festészetben használt síkokkal és blokkolás módszerével, ha emberábrázolás a célunk. Az előző bejegyzésekben megismerkedtünk a síkokkal, blokkolással, ritmussal, most az anatómiai összefüggéseket tárjuk fel.

bővebben

Megjelent az ingyenesen letölthető Munkácsy e-könyv!

A mai napom nagyon szuper! Gyönyörű napfényes vasárnap van. De nemcsak emiatt vagyok boldog! Hanem azért is, mert befejeztem azt amin már egy ideje dolgozom. Ez egy meseszép könyv, a címe: “Munkácsy Mihály a Magyar festőgéniusz festőtechnikái”! A Munkácsy e-könyv egészen egyszerűen gyönyörű lett! Legalább is nekem nagyon tetszik! Büszke vagyok rá, és örülök, hogy végre befejeztem, ettől vagyok olyan feldobott.

bővebben

KINVA ART – Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 04. rész

Az előző fejezetben arról írtam, hogyan ismerkedtem meg mesteremmel Saáry Zoltánnal, és hogyan kezdtem el a festészettel komolyabban is foglalkozni. Ebben a fejezetben arról az időszakról írok amikor vállalkozóként próbáltam érvényesülni és a festészetre csak mint hobbira tekintettem. Közben komoly sikereket értem el a sportolás terén is.

bővebben

KINVA ART – Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 03. rész

Előző bejegyzésemben a gyermekkoromról írtam, a maiban pedig kiderül, hogyan kezdtem el a festészettel foglalkozni. Huszas éveim elején találkoztam Saáry Zoltánnal, első mesteremmel. Ő volt aki a festészet útján elindított. A történet igen érdekes, és egy olyan találkozást ír le, ami végső irányt adott életemnek.

bővebben

KINVA ART – Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek a kezdetekről 01. rész

A szülinap alkalmából ígértem nektek az eddigi ajándékokon kívűl további meglepetéseket is. Az elkövetkező 1 hét alatt minden nap egy-egy érdekes fejezetet osztok meg az életemből. Ezek a történetek végíg kísérik azt az utat, ahogyan festő lett belőlem. Egyben a KINVA ART Akadémia megszületésének a történetét is bemutatom. Azt gondolom, hogy akik eddig is figyelemmel kísérték a KINVA ART Festőművész blogot nekik ez érdekes olvasmány lesz.
Azt mondják a gyermekkor első néhány évében szerzett tapasztalatok egy egész életre meghatározóak lehetnek egy ember életében. azt hiszem így volt ez velem is.
Fontos momentum volt életemben kettő egymástól jól elkülöníthető, és jól beazonosítható illat megismerése és megszeretése. Ez a két illat pedig a lenolaj és a terpentin illata volt.

bővebben

KINVA ART, 3 évesek lettünk, és…

Szeretettel köszöntök mindenkit aki az elmúlt 3 évben részt vett a KINVA ART Online Festőtanfolyamain! Mivel ez nélkületek nem jött volna létre, hiszen hiába lennének tanfolyamok, ha senki nem venne részt rajtuk, így tulajdonképpen Ti is részesei vagytok a dolognak,...

bővebben

Szülinapi Maraton 09. KINVA ART Meglepetés

Meglepetés!  Folytatódik a 10 napos Születésnapi Maraton itt a KINVA ART Festőművész Blogon. A 9. naphoz érkeztünk, és újabb két fantasztikus tanfolyamot érhetsz el leárazva. Nézd meg mi a mai meglepetésem!

bővebben

Szülinapi Maraton 08. KINVA ART Meglepetés

Meglepetés!  Folytatódik a 10 napos Születésnapi Maraton itt a KINVA ART Festőművész Blogon. A 8. naphoz érkeztünk, és újabb két fantasztikus tanfolyamot érhetsz el leárazva. Nézd meg mi a mai meglepetésem! Ha nem tudod mi ez a “Születésnapi...

bővebben