Az előző bejegyzésben arról beszéltem, Itt olvashatod milyen utat kellett ahhoz bejárnom, hogy képes legyek saját magam létrehozni az online festőtanfolyamokat. Most azt írom le, hogy pontosan hogyan is kezdődött, hogyan zajlott le ez az egész.

2014 augusztusa volt, egészen pontosan augusztus 26. kedd. Ekkor kezdődött az egész.

De mielőtt rátérnék erre, pár mondatban leírom mi vezetett idáig.

Írtam, hogy valamikor 2013 májusában kezdtem profi weboldalt készíteni, és komolyan foglalkozni a blogolással. szerettem volna meghonosítani hazánkban is azt a kultúrát ami tőlünk nyugatabbra a művészek sajátja, hogy blogokban, fórumokban, ingyenes és fizetős anyagokban segítik egymást és osztják a tudást stb. ez volt a fő küldetése a kinvaart.com címen indított blogomnak.

Ahogy tanultam azokat a weboldalkészítéssel és online marketinggel kapcsolatos online tanfolyamokat, melyek segítettek weboldalam elkészítésében, minduntalan belebotlottam abba a javaslatba, hogy érdemes valamilyen saját online képzést indítani. Így ez a kérdés onnantól kezdve mindíg ott motoszkált az elmémben.

többször elmorfondíroztam azon, hogyan viteleznék ki egy ilyen online képzést, miről szólna stb. Témám volt bőven akkoriban pl. sokat foglalkoztam magam is a korlátozott palettákkal, így arra gondoltam jó lenne ezt a tudásanyagot a Magyar festőkkel is megosztani. De mindez csak ilyen tervezgetés, vagy pontosabban ábrándozás szinten maradt, közel 1,5 éven keresztül.

Folyton a leküzdendő nehézségek ugrottak be, amelyek elvették a kedvemet, vagy inkább a bátorságomat a kezdeményezéstől. Az tiszta sor volt, hogy a weboldalt meg tudom csinálni és reklámozni is tudom majd a képzést. A vállalkozásom is megvolt, számlaképes voltam, hiszen a festményeladást is főállásban csináltam már akkor.

De akadt még egy csomó probléma melyekről nem igazán tudtam, elképzelni, hogyan fogom majd leküzdeni őket. Ott volt pl. a videó kérdése. Hogy oldjam meg? milyen kamerával? Milyen beállításokkal? Milyen tárhelyre tudom majd feltenni a nagyméretű videó fájlokat? mindezt úgy, hogy meg lehessen tekinteni? hogyan zárjam le a tanfolyam weboldalát és a videókat, hogy illetéktelenek ne tudják olvasni, megnézni, letölteni stb. a tananyagokat. Szóval minél többet gondolkodtam a dolgon annál több problémával szembesültem melyek végül mindíg elriasztottak.

Így ment ez 1,5 éven keresztül.

Aztán augusztusban megtartottam Alsónánán a szokásos évi alkotótáboromat, és ott valamelyik résztvevővel szóba került az online képzés gondolata. Beszélgettünk erről, a külföldi példákról stb. akkor tettem egy olyan kijelentést, hogy én is fontolgatom egy ilyen online festészeti képzés létrehozását, és már témám is van hozzá. De ez akkor még csak egy üres kijelentés volt részemről, semmi több.

Véget ért a tábor, nagyon meleg augusztus volt. A táborok engem eléggé kimerítenek, utána néhány napíg mindíg csak takaréklángon működök, és többet pihenek mint rendesen.

Így érkezett el az az ominózus keddi nap, a tábort követő héten.

Tehát augusztus 26. kedd volt, meleg nyári nap, én szokás szerint bőségesebben ebédeltem mint kellett volna és feleségemmel Bercikével (Andrea), lepihentünk egy kis ebéd utáni sziesztára. Egy jó órácskát sikerült pihennem. Mikor kezdtem felébredni Bercike még aludt. Én pedig nem akartam megzavarni, így csöndesen heverésztem mellette, kávé nélkül nehezen kelek, így most is valahol az ébrenlét és a félálom határán egyensúlyoztam. Mindenesetre ahhoz, már eléggé éberen, hogy elkezdjen pörögni az agyam és ekkor valahogy elárasztottak a gondolatok.

Eszembe jutott megint az online festőtanfolyam lehetősége, és az hogy milyen témára építeném fel. Aztán csak jöttek az ötletek, hogy milyen leckékből állna, kb. mennyi lecke, mennyi videó lenne benne, miről szólnának a leckék stb. Csak úgy cikáztak a gondolatok a fejemben.

Hamarosan Bercike is felébredt, ekkor felkeltünk és végre nekiláttunk kávézni.

Ekkor elmondtam neki hogy csinálok egy online festőtanfolyamot, belevágok, megpróbálom. Gyakorlatilag ahogyan kimondtam akkor érett meg bennem a gondolat, abban a pillanatban.

Bercike azt mondta szerinte jó ötlet, próbáljam meg.

Innen pedig már nem volt visszaút, hiszen nem szerettem volna felsülni, sem Bercike, sem pedig saját magam előtt.

A kávé után tehát elővettem a kis kockás füzetemet és elkezdtem jegyzetelni. Elkezdtem leírni milyen leckék lennének a tanfolyamban, megszámoztam őket, adtam nekik címet és 1-2 mondatban alájuk írtam miről szólnak majd.

A lap tetejére pedig ezt írtam.

„Zorn paletta”

Akkor még ugyanis nem tudtam mi legyen a címe, de a Zorn palettából (ami egy korlátozott paletta) indultam ki.

 

Az 2014. augusztus 26. jegyzetem első oldala

 

Végül majd 3 oldalt teleírtam és ezzel tulajdonképpen megvolt a tanfolyam vázlata. A tudás megvolt a fejemben, illetve addigra sokat gyakoroltam is e palettákkal, tulajdonképpen csak rendszereznem kellett az egészet, és valamilyen formába oktatható m ódon leközölni.

Ez a jegyzetelés kb. 2 órát vett igénybe. kb. délután 16.00. óra körül készen voltam vele.

Ekkor leültem a számítógép elé, bejelentkeztem a wordpress weboldalam kezelőfelületére és nyitottam egy új oldalt, aminek kis gondolkodás után azt a címet adtam, hogy „Festés Korlátozott Palettákkal Online Festőtanfolyam”.

Majd kb. 3 óra alatt összeállítottam a a tanfolyam hirdetőoldalát.

Ez könnyen ment mert akkor már a DIVI weboldal témát használtam amivel most is dolgozom, és ez a weboldal sablon nagyon megkönnyíti az ilyesfajta oldalak gyors összeállítását.

Valamikor este 19.00. körül lettem készen vele, majd írtam egy hírlevelet, amiben tájékoztattam blogom olvasóit arról, hogy szeptember 15.-én indul Magyarország Első Online Festőtanfolyama….

Ezen kívül a facebookon kezdtem el belinkelni a tanfolyam hirdetőoldalát.

Mindennel valamikor este 22.00. körül végeztem.

Majd nagy izgalommal telve lefeküdtünk aludni. emlékszem volt másnap reggel valami program ami miatt nem volt lehetőségem leülni a számítógép elé. Délelőtt 09.00. után értünk haza…

…ekkor pedig elkezdett csipogni a telefonom.

A bankomtól jöttek az sms üzenetek, melyek átutalásokról értesítettek.

Lázas izgalomba jöttem, és odarohantam a gép elé, és beléptem a levelező programomba és azt találtam, hogy előző este óta, 16 jelentkezőm volt a tanfolyamra. Ráadásul 6 fő már át is utalta a tanfolyam vételárát, erről tájékoztattak az sms üzentek.

Valami hihetetlen volt, akkor éreztem, hogy ez nagyon be fog jönni.

Aztán még két és fél héten keresztül ez ment, folyamatosan jöttek a vásárlók, és a befizetések. Pedig a tanfolyamból eleinte nem volt semmi más csak az a néhány oldalnyi vázlat a füzetemben.

Hatalmas eufóriában teltek ezek a hetek, elkezdtem létrehozni a tanfolyam zárt weboldalát, beszerkesztettem a leckéket, videokamerát, állványt és fényeket vásároltam készültem a nagy napra, amikor elindul a tanfolyam.

A boldogság amit a siker miatt éreztem, szinte szárnyakat adott, és egész egyszerűen semmit sem éreztem nehéznek akkor, minden könnyen, flottul ment és hihetetlen lendülettel csináltam a tanfolyamot, hiszen ekkor már felelőség volt rajtam, szavamat adtam és már nem hátrálhattam ki az egészből. ilyen körülmények között minden korábbi akadályt könnyedén vettem és gyorsan le is küzdöttem őket.

Majd eljött a nagy nap és elindult a tanfolyam, megjelent az első lecke.

Hát így indult az egész, mint egy mesében.

A többi pedig már szinte történelem.  De erről majd a következő bejegyzésben írok.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ui.: Készítettem, egy szép oldalt a 4. évfordulónk alkalmából és hatalmas kedvezmények is várnak rád!

 

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG!

 

ITT VANNAK A KORÁBBI RÉSZEK OLVASD EL ŐKET!

 

 -Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 01. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 02. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 03. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 04. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 05. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 06. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 07. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 08. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 09. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 10. rész

– Hogyan kezdődött az egész? Fejezetek egy festő életéből 11. rész

 

Ha tetszett a bejegyzés kérlek oszd meg a facebookon!

 

Ha van kedved szólj hozzá alul a “hozzászólások között”!