Rólunk

Ismerd meg a KINVA ART AKADÉMIÁT és az Online Festészeti Tanfolyamokat

KINVA ART AKADÉMIA

Anno – 2008

A KINVA ART AKADÉMIA 2008-ban alakult meg. Az alapító mester, Nagy Krisztián – KINVA az első években csak élő 1 napos festőkurzusokat tartott magán tanítványainak, illetve 1 hetes alkotótáborokat vezetett.

A festészet tanulása iránti hatalmas igény és az a tény, hogy előtte Magyarországon erre nem volt lehetőség, végül életre hívta az Online Festőtanfolyamok létrejöttét is.

Az első Online Festészeti tanfolyamot, 2014 szeptember 15.-én indítottuk.

Az első online festőtanfolyam a „Festés Korlátozott Palettával Online Festőtanfolyam” volt. Ezt követték az elmúlt évek alatt a további képzéseink, így a mai napon 2018 nyarán már több mint 35 db online festészeti tanfolyam található a KINVA ART AKADÉMIÁN!

Oktatási programunk

Az online festőtanfolyamok oktatási programja a festészet szinte minden területét lefedi. A rajztanfolyamoktól kezdve, a portré, tájkép, csendélet, emberábrázolások és akt festészetig, minden témában vannak képzéseink.

Oktatjuk a hagyományos festőtechnikákat,  pl. a plein air, több rétegű lazúr festést, „a la príma” festést, vagy festőkéses és impasztó technikákat stb.

Nagy hangsúlyt fektetünk a festészet anyagismeretének elsajátítására is.

Iskolánk mottója

“A régi mesterek utat mutattak nekünk az évszázadokon keresztül. Nekünk már csak annyi a feladatunk, hogy rálépjünk erre az útra és felszedegessük az ott elszórt tudásmorzsákat…”

Nagy Krisztián – KINVA

Miért jó a festészetet online tanfolyamon tanulni?

 

A Festészet Online Tanulásának legfőbb előnye, hogy nincs helyhez és időhöz kötve, illetve a tanulás bármikor megszakítható illetve folytatható.

A tanulók kényelmesen otthonukban, a saját környezetükben tanulhatnak, anélkül, hogy egyéb külső tényezők zavarnák őket.

Az online festőtanfolyamok tananyaga, fotókkal illusztrált szöveges tananyagból, gyakorlati feladatokból, és oktatóvideókból állnak. Az oktatóvideókban különböző festőtechnikák, illetve komplett festmények megfestése kerül bemutatásra, magyarázó szöveg mellett!

Ezek a tananyagok a tanítványoknak, örökre elérhetők maradnak és akárhányszor visszanézhetők. A videók is megállíthatók, visszajátszhatók, így kényelmes tempóban lehet tanulni, és otthon a videók segítségével létrehozni a saját alkotásokat.

Mindezt pedig Magyar nyelven. többé nem kell fordítgatni az idegen nyelvű könyveket, és youtube videókat stb.

Mesterünk

„A KINVA ART AKADÉMIA  oktatója:

Nagy Krisztián – KINVA

 

KINVA Saáry Zoltán tanítványaként kezdett a festészettel foglalkozni. Mestere útmutatásait a saját kísérletezgetésekkel, és  egyéb autodidakta tanulási módszerekkel egészítette ki.

Több külföldi online festőtanfolyamot elvégezve, és Angol nyelvű szakkönyveket fordítgatva jutott el odáig, hogy végül a saját módszereinek fejlesztésébe kezdhetett.

Innen jött az online oktatás módszere is, hiszen látta a Nyugati festők példáját, és résztvevőként maga is megtapasztalhatta ennek az új oktatási módszernek a hasznosságát, előnyeit.

Szenvedélyesen kutatja a Régi Mesterek titkait, feltárja és kipróbálja azokat a festőtechnikákat, melyeket ők alkalmaztak a művészettörténet folyamán.

Továbbá sokat kísérletezik a festészet anyagainak, festőszereknek, festékeknek a házilagos előállításával is, ezzel is gyarapítva tudását, és ezen az anyagok alkalmazásával a saját technikáját tökéletesíti.

Ha többet szeretnél megtudni, mesterünkről, akkor az alábbi gombra kattintva megnézheted a kinvafestmenyek.com oldalon található, személyes blogját és alkotásait is itt tekintheted meg.”

 

 

 

 

Küldetésem

“A festészet mindenkié, és mindenkinek joga van ahhoz, hogy maga is alkotó legyen, hiszen az ember eleve az alkotásra lett teremtve!”

Nagy Krisztián – KINVA

Egyik legfőbb feladatomnak érzem, hogy a Nyugati művészekhez hasonlóan elterjesszem hazánkban is azt a hozzáállást, hogy a tudásukat egymással és a nyilvánossággal is megosztják. Akár részben ingyenesen, részben fizetős formában de elérhetővé teszik a tudásukat. Ebben szeretnék jó példával élen járni magam is.

Hiszem, hogy mindenkinek joga van a festészetet tanulni, gyakorolni, nem csak a Képzőművészeti Egyetemet végzett diplomás művészeknek és a vezető művészrétegnek.

Azt gondolom, hogy egy alkotás, egy festmény, nem csak akkor lehet értékes, ha a modern, conceptuális művészeti felfogással alkotjuk meg azt. Hanem a realizmuson alapuló, érthető, elgondolkodtató tartalom, az alkotás szépsége, és az általa kiváltott érzelmek is meghatározóak. Továbbá a magas minőség, úgymint tökéletes festőtechnika, és anyaghasználat is egyaránt fontos szerepet játszanak, egy festmény értékének meghatározásában.

Nagy Krisztián – KINVA

ÉRTÉKRENDEM
A KINVA ART Filozófiája, az én személyes oktatói és alkotói értékrendem az alábbi 5 pillérre épül. Ez az 5 vezérelv az, amely meghatározza az oktatói és alkotói értékrendemet.
Az egyén tisztelete
Hiszem, hogy minden ember egy önáló, szuverén személyiség és mindenkinek joga van azzal foglalkoznia amivel csak szeretne. Az alkotói tevékenység nem kiváltság, hanem egyéni választás lehetősége. Iskolai végzettségtől és intellektustól függetlenül, mindenkinek joga van, festeni, alkotó munkát végezni, hiszen az ember az alkotásra lett teremtve. Ezt a jogot nem veheti el tőlünk senki, arra hivatkozva sem, hogy pl. csak egy bizonyos rétegnek lehet köze a művészet létrehozásához, vagy megértéséhez.
A mesterség tisztelete
A festészet eredendően mindíg is mesterség volt a múltban, és mesterség napjainkban is. Mint minden szakmában, itt is vannak kötelező ismeretanyagok, mint pl. anyagismeret, színtan, festőtechnikai ismeretek stb. Nem értek egyet azzal, hogy felelőtlenül, mindennel festünk aminek színe van és ragad, és nem foglalkozunk a képek tartósságával, jövőjével. Azzal sem értek egyet, hogy a haladás szellemében, el kell vetni a klasszikus realista festészet ábrázolási formáit, értékrendjét. Azzal sem tudok azonosulni, hogy ami klasszikus, vagy realista és nem modern, az értéktelen, giccs stb.!
A hagyományok tisztelete
Úgy gondolom, hogy nem szabad hagyni, hogy a régi mesterek tudása, és hagyományai feledésbe merüljenek. Ez a tudás része a festészet egyetemes ismeretanyagának, és minden amit ma tudunk a festészetről ezen alapokon nyugszik. Ezt a tudást nem elvetni, elfeledni kell, hanem magunkévá tenni és ápolni, fejleszteni.
A minőség tisztelete
Az a véleményem, hogy függetlenül attól, hogy az alkotó kezdő amatőr vagy tapasztalt profi, egy műnek, az alkotójától telhető legjobb minőségűnek kell lennie, tükrözve az aktuális tudásszintjét. A minőséget meghatározza, az alkotó festészeti szakmai tudása, jártassága és a gondolatisága. Egy festménynek érthetőnek, intellektuálisan tartalmasnak, gondolatébresztőnek kell lennie. Egy festmény legyen esztétikus, és legyen képes érzelmek kiváltására a szemlélőből.
A tudás tisztelete

Azt az elvet vallom, hogy életünk végéig tanulunk. Így a tudásunk is életünk végéig gyarapodik. Így van ez a festészet területén is. Ha festészettel foglalkozunk kötelességünk a tudásunkat gyarapítani, és egy bizonyos ponton túl a tudás megosztása is kötelességünkké válik. Ez a szemlélet segítette az emberiséget az egész történelme folyamán. Ha az ember nem gyarapította volna tudását, és a megszerzett tudást nem adta volna tovább akkor ma még mindíg szakócával dobálóznánk. A művészet története is a tudás gyarapításáról és továbbadásáról szól.

Ámos Imre szavai jutnak eszembe, “Egy művésznek a művészete a vallása és a hite, amellyel az emberiséget tiszteli és szolgálja”.

Miért érdemes rám hallgatnod, ha a festészet tanulásáról van szó?

Azért hallgass rám, mert 2008-óta oktatom a festészetet és 2014 szeptembere óta, tehát több mint 3 éve pedig Hazánkban egyedülálló módon, Online Festőtanfolyamokon is oktatom.

 

Jelenleg több mint 30 db Online Festőtanfolyam közül válogathatsz különböző témákban, az általam alapított KINVA ART Akadémia Online Festőtanfolyamain, eddig több mint 800 embert oktattam, és oktatok ma is festészetre. Ahogyan a lenti hozzászólásokban is olvashatod, a tanítványaim eredményesek azzal a módszerrel, ahogyan én oktatom őket.

A módszert saját magam állítottam össze, ezek részben olyan technikák melyeket a hazai festők is tanulnak és alkalmaznak, részben olyan módszerek melyeket Nyugat-Európai és Amerikai festők tanulnak, harmadrészt pedig általam kitalált eljárások.

Ezen kívül azért hallgass rám, mert én nem azt csinálom, hogy megfestek előtted egy képet és esetleg közben magyarázok valamit és kész. Amit én csinálok az ennél sokkal, de sokkal több. Én végig vezetlek Téged a festészet egészén, a kiválasztott téma művészettörténeti hátteréből kiindulva, az anyagismereten, színelméleten, kompozícióelméleten, festőtechnikákon keresztül megmutatok minden tudást ami ahhoz kell, hogy végül a lehető legjobban megértsd Mit, Miért és Hogyan kell csinálnod, hogy tökéletes festményt alkossál. Persze a végén én is megmutatom, és magyarázom is a videókon a kép megfestésének folyamatát, csak Te addigra hála az elméletnek, már mindent tudni fogsz arról, hogy miért és hogyan csinálom azt amit teszek festés közben.

Ez, az amit ma Magyarországon csak itt, a KINVA ART AKADÉMIA Online Festőtanfolyamain kaphatsz meg!

Ezenkívül egy csodálatos közösségnek is tagja lehetsz, hiszen az Online Tanítványaim egy több mint 470 főt számláló facebook csoportba tömörültek, ahol egymást támogatják a KINVA ART Akadémia tananyagainak elsajátításában, a festészet tanulásában. A csoport un. facebook Titkos Zárt csoport, amihez csak a tanítványok tudnak csatlakozni. Ebben a csoportban minden a festészetről, a KINVA ART tananyagokról és egymás segítéséről szól.

Ha te most szeretnél elkezdeni festészetet tanulni, vagy ha már haladó festő vagy de szeretnéd magadat továbbképezni, új technikákat tanulni, akkor neked itt a helyed, hiszen Magyarországon nincs még egy olyan festőiskola, ahol ekkora tudásanyag állna rendelkezésedre!

Nagy Krisztián – KINVA

Festészeti oktatóvideók

Az alábbi videóhoz hasonló oktatóvideók segítségével tanulhatsz az online festőtanfolyamokon is. Csak ott sokkal több van!!! ?

Cím

7146, Várdomb, Kossuth u. 11.

Telefon

(+36) 30 847 4018

Lájkolj, jelölj be, iratkozz fel és kövess, a közösségi média csatornáimon is!