Még ennyi idő van az akció végéig!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

mp

 

Május 11.-12.-13.-án 3 napos ünnep van a KINVA ART AKADÉMIÁN!

Május 11. A Festőművész Blog indulásának évfordulója!

Május 12. Az Én Születésnapom!

Május 13. A Tanítványok Napja!

Most: van valamekkora tudásod. De ezután: sokkal több lesz!

{

Legtöbb művész igyekszik úgy átadni a tudását, hogy a titkok azért megmaradjanak. Én tíz éve alkotok rendszeresen, sok nemzetközi tanfolyamon részt vettem kevés olyan önzetlen művésszel találkoztam, mint Krisztiánt, ő nem tartja meg a tudását, hanem megosztja az összes tapasztalatát. Tanfolyamai részletesek, információban, tudásban gazdagok. Szeretettel ajánlom 🙂

Karsay Ildikó

Erre vártatok!

Több mint 40 db online festészeti oktatóanyag közül választhatsz. Most minden le van árazva! Fél éven belü,l még egyszer ilyen olcsón, biztosan nem tudsz majd festészeti oktatóanyagokat venni!

3 nap, 3 ünnepelni való

Május 11. A KINVA ART Festőművész Blog indulása

Május 12. Az én személyes születésnapom

Május 13. A KINVA ART Tanulók napja

Honnan jött az ötlet?

Mindenki tudja, hogy minden évben megünnepeljük az “Online Festőtanfolyamok indulásának napját ami szeptember 15. napján van. Hiszen 2014. szeptember 15.-én indult el az első online festőtanfolyam. De van még néhány további ünnepelni való is!

#1. Május 11. A KINVA ART Festőművész Blog indulása

2011 május elején indítottam az első festőművész blogomat, ami már nem elérhető, mai szemmel nézve elég kezdetleges volt, de az akkori technikai lehetőségek és a weboldalkészítő tudásommal annyira futotta. De sokkal fontosabb volt, hogy már akkor igyekeztem a festészettel kapcsolatos információt és tudást megosztani másokkal. Így az online internetes információ megosztásom folyamata, végül is ezzel kezdődött. Ennek a következménye lett az első profi weboldalam indítása 2013-ban ami már a kinvaart.com címen volt megtalálható. Ennek a folyamatnak a következménye a mostanában megújuló blog, amely már a festomuveszmagazin.com címen található.

Ezért döntöttem úgy, hogy május 11. napja lesz a KINVA ART Festőművész Blog születésnapja.

#2. Május 12. Az én személyes születésnapom

Május 12. napjának már sokkal egyszerűbb története van. Az történt ugyanis, hogy ezen a napon születtem meg, 1976 május 12. napján. A születésnapomat meg amúgy is ünnepelni szoktuk, tehát így jött a 3 napos ünnep második ünnepnapja.

Viszont én nem szoktam magamat ünnepelni, vagy ünnepeltetni, furcsán is szoktam érezni magam, mikor május 12.-i napon százával árasztják el a facebookos üzenőfalamat a születésnapi köszöntések. De hát ez történik ha az embernek sok ismerőse van.

Szóval úgy gondoltam, méltatlan lenne ha csak engem ünnepelnénk ilyenkor. Hiszen a KINVA ART Festőművész Blog és a KINVA ART AKADÉMIA nem jöhetett volna létre az olvasók és a tanítványok nélkül!

Fontosak az olvasók is, hiszen őértük van az egész és elárulom a blognak évente több mint 30.000 olvasója van, hihetetlen de nem írtam el, harmincezer olvasóról beszélünk, ennyi egyéni látogató járt 2017-ben a blogon, és több mint 600.000 azaz hatszázezer oldalt tekintettek meg összesen! Ezek őrületesen nagy számok, amelyek talán még egy kisebb szakmai Magazinnak is a becsületére válna azt hiszem.

Szóval fontosak az olvasók is de egy valamit nem szabad elfelejtenünk, és ezt a 3. pontban tisztázzuk.

#3. Május 13. A KINVA ART Tanítványok Napja

Hálás vagyok azoknak a tanítványoknak, akik rendszeresen vagy rendszertelenül de fizetős online Festőtanfolyamokat vásárolnak. Hiszen nekem csak azért van időm az önkéntes missziómat folytatni, újabb és újabb ingyenes blogbejegyzéseket írjak, youtube videókat tegyek közzé és ingyenesen letölthető PDF e-könyveket jelentessek meg. Továbbá, azért jut arra pénzem, hogy évek óta fenntartsak egy profi weboldalt ezeknek az ingyenes tartalmaknak, mert ők, a tanítványaim teszik számomra ezt lehetővé.

Ezáltal nem csak a tudás megosztásának gyakorlatát folytathatom, de magam is rengeteget tanulok.

Egy keletei mondás jut eszembe:

„A tanítvány tanul a mestertől, a mester pedig a tanítványtól!”

Tehát úgy gondoltam május 13. napja legyen  “ A KINVA ART Tanítványok Napja”, hogy ne felejtsünk el mindannyian hálával gondolni rájuk amiért mindaz ami a KINVA ART mögött áll, legyen az ingyenes tanfolyam, videó, blogbejegyzés vagy online tanfolyam, tehát mindez a Tanítványok miatt vált lehetővé!

Ezért ezután minden évben megtartjuk május 11-12-13. án a KINVA ART 3 napos ünnepét, amelyből a 3. nap azaz május 13. a “KINVA ART Tanítványok Napja” lesz!

Mit üzennek, akik már részt vettek online festészeti oktatásaimon?

w

…már bátorkodom saját magam festeni képeket, a környező világból, a családom tagjairól enteriőrt, Vágyálmom -portré- és minden ami megfog a lelkemben. A kompozíció, a megrajzolás, a festés sokféle technikája, amit megismertem az anyagokból és a festékek használata. Egyáltalán minden, hogy odaálljak a vászon elé, és több-kevesebb sikerrel alkossak. Leírtam már sokszor Krisztián, hálásan köszönöm az oktatást és a Teremtőnek, hogy hozzád vezetett. Így idősen hagyhatok a családomnak emlékeket. Hiszen 69 évesen kezdtem veled és most 75 vagyok. Köszönöm

Hanekámné Éva

w

Kedves Krisztián!

Röviden szólva gyatra volt a festészeti tudásom, hiszen 2010-ben vettem először ecsetet a kezembe. Addig csak kerítést festettem. Utána kellet járnom, hogy hol lehet beszerezni a szükséges kellékeket, mire lehet egyáltalán festeni,….stb. és ez csak egy szegmense a festészetnek. Maga a festés, az egy külön feladat. Ó ” boldog tudatlanság ” , mondhatnám, mert csak azok mernek belefogni ilyen csodálatos tevékenységbe akik nem tudják, hogy mi-mindent kell tudni ahhoz, hogy a SZÉP megszülessen.

Azt nem tudom megmondani, hogy mikor csatlakoztam Hozzád, csak azt tudom, 35 tanfolyamot vettem Tőled, ami hatalmas lendületet és óriási kedvet adott a további festéshez. Ezek a tanfolyamok nyitották fel a szememet, hogy mitől lesz egy kép élő és természetes. A színek világa, a lendületes ecsetkezelés, a textúrák alkalmazása, mind-mind azt segítették, hogy a képeim egyre hangulatosabbak legyenek. Persze még rengeteg tanulni valóm van, de bízom benne, hogy a tanfolyamaid továbbra is segítségemre lesznek. Köszönöm, hogy olyan világba vezettél be, ahol élvezet lenni. Üdvözlettel: Klári.

Juhász Pogány Klára

w

Jómagam 35 éve festek és szokták mondani „a jó pap is holtig tanul”. Erre szakmára, hobbira is szintén érvényes ez a mondás, mindig lehet mit tanulni. Viszont, ha kísérletezgetni szeretne valaki akkor is jól jön a plusz tudás. Mivel már 27 tanfolyamot vásároltam, és megpróbálnám részletesen leírni mindről amit tanultam, az hosszú lenne.

Miben segítetek nekem? Röviden egyet-egyet kiemelve! Például: Más színpalettákat kipróbálni. Sosem alkalmaztam a szárazecset technikát, most kimondottan hasznát vettem egy munkámban. Ne kísérletezgettem sokat a festéshez használt médiumok kevergetésével, előállításával, most szívesen megteszem ezt. Saját kevert festőszer, lakk, stb. Sok olyan szakmai információt olvashattam, amit tudtam, de olyat is amit nem.

Sok mindenről írhatnék még, de ami még lényeges egy-egy összeszedett, kidolgozott tanfolyamot vásárolhat meg bárki, ahol elsajátíthatja a lényeget. Nem kell agyalni mit, hogyan, honnan tanulhat meg. Itt készen vannak és jó kiinduló alapok. Én éveken át rengetek könyvből, „nem olcsón” tanultam és senki nem mondta, hogy így csináld, úgy csináld! Sok szakmai féltékenykedést tapasztaltam, nagy volt a szakmai irigység. És ma sem tolongnak Magyar nyelven tanfolyamot hirdetők. Ha iskolában akar tanulni valaki igen csak zsebbe nyúlós, ha egyáltalán felveszik! Én csak ajánlani tudom mindenkinek Krisztián online tanfolyamait valóban segíthet a tanulni vágyóknak és nem drágák. Üdvözlettel: Lukács René ( RenoArt)

Lukács René

w

Nem tartottam korábban hasznosnak a videós online kurzusokat, mert azt gondoltam az ember ha elront valamit kezdheti elölről és nincs aki ott segítsen neki éppen abban a percben. Viszont a videóid nagyon jól felépítettek és elősegítik a tanulást a magyarázatok. Csak ajánlani tudom.

Ollári István

w

„Sajnos ecsetet a kezembe még nem sokat vettem, de egy rajztanfolyamodon részt vettem online, Krisztián. Nem hittem, volna, hogy le tudom majd rajzolni népes családomat – természetesen egyenként -, de ma már mindegyik gyermekem érdemesnek tartotta bekeretezni és a falra akasztani a képeiket. Tehát sikerült az online-oktatásod, és bízom benne, hogy a már korábban megvásárolt festőtanfolyamodon is fogok annyit tanulni, mint a rajztanfolyamodon. Még az idővel harcolok, de győzni szeretnék! 🙂

Hogy hogyan segítettek az oktatóanyagok? Csak követnem kellett az instrukcióidat, megnéznem a videókat, és elfogadom, amit javasolsz.”

Kisháziné Julianna

w

Kedves Krisztián!

A KINVA ART oktatóanyagai előtti tudásomat nem tudom meghatározni, mert nem volt viszonyítási alapom. 10 évvel ezelőtt óriási szenvedéllyel vetettem bele magam az olaj tájkép festészetbe. Tanári segítség nélkül a magam kárán jöttem rá sok technikai probléma megoldására. Sosem voltam megelégedve a végeredménnyel. A mérnöki munkámból adódó maximalizmusom volt a legnagyobb ellenségem. Ennek a legyőzésében rengeteget segít nekem folyamatosan mindegyik tanfolyamod. Sajnos sokszor hónapokig nem tudtam ecsetet a kezembe venni, csak nyaranként jutottam el egy alkotótáborba, ahol a baráti társaság instrukciói alapján próbáltam fejlődni. Rendszeresen festeni 2018 őszétől tudok, és a visszajelzésekből ítélve jó irányba haladok.

Nekem nagyon sokat segített a rendszerezett anyagismeret, amihez mindig hozzáférek. Hasznos ( bár nem könnyű) a színelmélet. Nagyon szeretem az oktató videókat, mert ezek nélkül valószínűleg el sem mertem volna kezdeni portrét és aktot festeni. Engem nagyon inspirálnak a KINVA csoport tagjainak alkotásai is. Jó dolog azonos értékrendű emberek munkáit és pozitív értékeléseit látni. Nekem óriási segítség az érthető, részletes magyarázat ahogyan végig vezeted a tanulót a kép elkészítésén. Számomra egy kép mindig többet ért ezer szónál. Továbbra is maradok hűséges tanítványod: Marika

Antalné Gémesi Mária

Megrendelés

Az akciós időtartam, május 11.-12.-13. napokon érvényes, csak ezeken a napokon lehet akciós áron vásárolni a tanfolyamokat!

Vásárlás közben az alábbi fizetési módok közül választhatsz!

Fizethetsz postai pénzesutalvánnyal, paypallal, banki átutalással, bankkártyával és Barion tárcával is!

A tananyag online zárt felületen érhető el, amihez a fizetést követően kapsz hozzáférést!

A tananyagokhoz örökös hozzáférést kapsz, akár évek múlva is újra nézheted és az elvégzése nincs semmilyen ütemtervhez, határidőhöz kötve!

 

Megvásárolható tanfolyamok

Május 13. éjfélig akcióban!

Csendéletfestést Oktató Online Festészeti Tanfolyamok

A csendéletfestés gyakorlása nagyon fontos a festészetben. Rengeteg technikát, kipróbálhatunk, gyakorolhatunk a csendéletek segítségével. Színharmóniákat, új anyagokat, ábrázolási technikákat, kompozíció beállítást, stb. 

Így a csendéletfestés kitűnő tréning a festő számára, amivel felkészülhet, a komolyabb kompozíciók létrehozására.

Az alábbi kínálatból válogathatsz a KINVA ART AKADÉMIA online képzéseiből!

Tájképfestést Oktató Online Festészeti Tanfolyamok

A tájképfestés az egyik legkedveltebb műfaj a festészetben. A tájképfestészetnek nagyon sokféle válfaja van, rengeteg ismeretre van szükség ezek gyakorlásához. Különösen sok problémát szokott okozni a kezdő festőknek, a tájképekhez megfelelő zöld szín kiválasztása, kikeverése, vagy pl. a hó színének az ábrázolása stb. Az online tanfolyamainkon ezekre a kérdésekre, és még sok másra is mind választ, segítséget kapsz.

Az alábbi kínálatból válogathatsz a KINVA ART AKADÉMIA online képzéseiből!

Portréfestést és Emberábrázolást Oktató Online Festészeti Tanfolyamok

A portréfestés, és egyéb emberábrázolások sok kihívást tartogatnak a kezdő festő számára. Gondot szokott okozni, a megfelelő rajz, az emberi bőr színeinek ábrázolása,a megfelelő fény-árnyék viszonyok kialakítása, és az emberi test arányai, anatómiai sajátosságai, szerkezete is. De a kompozícióba való behelyezés is sok kérdést tartogat számunkra.

Ehhez jó pár tanfolyamom nyújt hathatós segítséget.

Az alábbi kínálatból válogathatsz a KINVA ART AKADÉMIA online képzéseiből!

 

 

Mesterek technikái, mestermásolatokat oktató Online Festészeti Tanfolyamok

A mestermásolatok készítése, mindíg is része volt a festészeti tanulmányoknak. Régen a festő tanulók, gyakran ültek be múzeumokba, képtárakba, ahhol régi idők mestereinek munkáit másolták, így képezve tovább saját magukat. A mestermásolatokkal új technikákat tanulhatunk, melyek ismerete szélesíti tudásunkat, és segít saját alkotásaink létrehozsakor is.

Online festőtanfolyamainkon számos mester technikájának elsajátítására nyílik lehetőséged.

Az alábbi kínálatból válogathatsz a KINVA ART AKADÉMIA online képzéseiből!

Rajz és Festőtechnikákat, oktató Online Festészeti Tanfolyamok

A mestermásolatok készítése, mindíg is része volt a festészeti tanulmányoknak. Régen a festő tanulók, gyakran ültek be múzeumokba, képtárakba, ahhol régi idők mestereinek munkáit másolták, így képezve tovább saját magukat. A mestermásolatokkal új technikákat tanulhatunk, melyek ismerete szélesíti tudásunkat, és segít saját alkotásaink létrehozsakor is.

Online festőtanfolyamainkon számos mester technikájának elsajátítására nyílik lehetőséged.

Az alábbi kínálatból válogathatsz a KINVA ART AKADÉMIA online képzéseiből!

Gyakori kérdések és válaszok

 

Mi jelent az, hogy online festőtanfolyam?

Az online festőtanfolyam lényege, hogy a tananyag egy zárt online felületen keresztül érhető el. A zárt felülethez a tanfolyam megvásárlását és befizetését követően kapsz hozzáférést.

Miből tevődik ösze egy ilyen online festészeti tanfolyam tananyaga?

Az online festőtanfolyamok tananyaga igen összetett. A tatanyag egy része fotókkal illusztrált szöveges tartalomból áll. A tatanyag többi része oktatóvideók formájában tekinthető meg. Vannak un. “rövid” és “hosszú” videók. A rövid videók általában bizonyos technikákat mutatnak be, pl. emberi szem festése, fák festése, impasztó technika alkalmazása portréfestésnél stb. A hosszú videók pedig egy-egy festmény megfestését mutatják be, lépésről-lépésre, elejétől a végéig. Mind a rövid, mind a hosszú videók alatt van narráció is, ahol a videón látható folyamatokat magyarázom.

Meddig férek hozzá a megvásárolt tanfolyamhoz?

A megvásárolt online tanfolyamok anyagához korlátlan ideig lehet hozzáférni. A hozzáférésnek nincs időkorlátja. Bármikor és bármennyiszer visszanézhető akár évek múlva is.

Kezdőknek, vagy haladóknak szól a tanfolyam?

A tanfolyamok anyaga úgy lett összeállítva, hogy egyaránt tartalmaz hasznos információkat kezdőknek és haladóknak is. Semmilyen előfeltétele, iskolai végzettség, egyéb követelmény stb. nincs a tanfolyamok elvégzéséhez.

Milyen napszakban, mikor, mennyi időt kell szánni a tanfolyamon való részvételre?

Mivel a tanfolyam örökre hozzáférhető, így nincs meghatározva, hogy ki és mikor végzi azt el. Mindenki a saját időbeosztása szerint, a saját tempójában haladhat, hiszen a hozzáférés folyamatos és örökös. Ez így nagyon jó módja a tanulásnak hiszen nem kell sietni, kapkodni, felzárkózni stb. Következésképpen nem lehet lemaradni sem.

Mesterünk

„A KINVA ART AKADÉMIA  oktatója:

Nagy Krisztián – KINVA

 

KINVA Saáry Zoltán tanítványaként kezdett a festészettel foglalkozni. Mestere útmutatásait a saját kísérletezgetésekkel, és  egyéb autodidakta tanulási módszerekkel egészítette ki.

Több külföldi online festőtanfolyamot elvégezve, és Angol nyelvű szakkönyveket fordítgatva jutott el odáig, hogy végül a saját módszereinek fejlesztésébe kezdhetett.

Innen jött az online oktatás módszere is, hiszen látta a Nyugati festők példáját, és résztvevőként maga is megtapasztalhatta ennek az új oktatási módszernek a hasznosságát, előnyeit.

Szenvedélyesen kutatja a Régi Mesterek titkait, feltárja és kipróbálja azokat a festőtechnikákat, melyeket ők alkalmaztak a művészettörténet folyamán.

Továbbá sokat kísérletezik a festészet anyagainak, festőszereknek, festékeknek a házilagos előállításával is, ezzel is gyarapítva tudását, és ezen az anyagok alkalmazásával a saját technikáját tökéletesíti.

Ha többet szeretnél megtudni, mesterünkről, akkor az alábbi gombra kattintva megnézheted a kinvafestmenyek.com oldalon található, személyes blogját és alkotásait is itt tekintheted meg.”

 

 

 

 

Értékrendem

A KINVA ART filozófiája az én személyes alkotói és oktatói értékrendem az alábbi 5 pillérre épül. Ez az 5 vezérelv az amely meghatározza az alkotói és oktatói tevékenységemet.

Az egyén tisztelete

Hiszem, hogy minden ember egy önáló, szuverén személyiség és mindenkinek joga van azzal foglalkoznia amivel csak szeretne. Az alkotói tevékenység nem kiváltság, hanem egyéni választás lehetősége. Iskolai végzettségtől és intellektustól függetlenül, mindenkinek joga van, festeni, alkotó munkát végezni, hiszen az ember az alkotásra lett teremtve. Ezt a jogot nem veheti el tőlünk senki, arra hivatkozva sem, hogy pl. csak egy bizonyos rétegnek lehet köze a művészet létrehozásához, vagy megértéséhez.

A mesterség tisztelete

A festészet eredendően mindíg is mesterség volt a múltban, és mesterség napjainkban is. Mint minden szakmában, itt is vannak kötelező ismeretanyagok, mint pl. anyagismeret, színtan, festőtechnikai ismeretek stb. Nem értek egyet azzal, hogy felelőtlenül, mindennel festünk aminek színe van és ragad, és nem foglalkozunk a képek tartósságával, jövőjével. Azzal sem értek egyet, hogy a haladás szellemében, el kell vetni a klasszikus realista festészet ábrázolási formáit, értékrendjét. Azzal sem tudok azonosulni, hogy ami klasszikus, vagy realista és nem modern, az értéktelen, giccs stb.!

A hagyományok tisztelete

Úgy gondolom, hogy nem szabad hagyni, hogy a régi mesterek tudása, és hagyományai feledésbe merüljenek. Ez a tudás része a festészet egyetemes ismeretanyagának, és minden amit ma tudunk a festészetről ezen alapokon nyugszik. Ezt a tudást nem elvetni, elfeledni kell, hanem magunkévá tenni és ápolni, fejleszteni.

A minőség tisztelete

Az a véleményem, hogy függetlenül attól, hogy az alkotó kezdő amatőr vagy tapasztalt profi, egy műnek, az alkotójától telhető legjobb minőségűnek kell lennie, tükrözve az aktuális tudásszintjét. A minőséget meghatározza, az alkotó festészeti szakmai tudása, jártassága és a gondolatisága. Egy festménynek érthetőnek, intellektuálisan tartalmasnak, gondolatébresztőnek kell lennie. Egy festmény legyen esztétikus, és legyen képes érzelmek kiváltására a szemlélőből.

A tudás tisztelete

Azt az elvet vallom, hogy életünk végéig tanulunk. Így a tudásunk is életünk végéig gyarapodik. Így van ez a festészet területén is. Ha festészettel foglalkozunk kötelességünk a tudásunkat gyarapítani, és egy bizonyos ponton túl a tudás megosztása is kötelességünkké válik. Ez a szemlélet segítette az emberiséget az egész történelme folyamán. Ha az ember nem gyarapította volna tudását, és a megszerzett tudást nem adta volna tovább akkor ma még mindíg szakócával dobálóznánk. A művészet története is a tudás gyarapításáról és továbbadásáról szól.

Ámos Imre szavai jutnak eszembe, “Egy művésznek a művészete a vallása és a hite, amellyel az emberiséget tiszteli és szolgálja”.

Kérdésed van?

Itt alul a hozzászólások között felteheted kérdéseidet!

4 hozzászólás

 1. GizAnna ( Szekér Józsefné)

  Kedves Krisztián!
  Szeretnélek újból megköszönteni. Kívánok neked erőt,egészséget, hosszú életet.
  Még sokáig legyél az olyan festeni vágyók segítségére akiknek nem adatott meg az a lehetőség,hogy még fiatalon tanuljanak.
  Hiszen ez a tevékenység, valójában terápia! Kikapcsolja az ember gondolatát a napi gondokból, nincs más csak az ecset,vagy ceruza, a papír,vagy vászon, s Te, aki alkotni fogsz!
  Csodálatos tevékenység.
  Az általad elkészített tananyagok tárháza oly bőséges, hogy zavarba hozza a tanulni vágyót. Hiszen hiába veszed meg ,ha a rendelkezésedre álló idő véges. Ha nem vagy képes mindent megtekinteni,rögzíteni,de főleg kipróbálni!
  Baráti szeretettel: Szekérné avagy GizAnna

  Válasz
 2. birone gati judit

  Kedves Krisztián! Születésnapodon kívánok Neked nagyon sok boldogságot, jó egészséget, boldogságot, sok jó alkotást és minden elképzelhető jót! Köszönöm a hasznos videókat. Most egyelőre nem vásárolok, mert megromlott egészségem miatt, keveset festek. Jó étvágyat kívánok a csülkös bableveshez! Az én férjemnek is ez volt a kedvence, így én nagyon gyakran főztem, de nekem már 20 éve nincsen kinek főzzem, az én gyomrom meg nem tudja megemészteni. Neked azt kívánom, hogy még agg korodban is vidáman festegessél és fogyaszd a jó csülkös bablevest! Szeretettel ölellek: Bíróné Gáti Judit

  Válasz
 3. Gerendély Ágnes

  Kedves Krisztián! Legyen a születésnapod és minden további napod olyan, amilyennek szeretnéd! Sok boldogságot ésa lkotó kedvet kívánok az elkövetkezendő években! Üdvözlettel: Gerendély Ágnes

  Válasz
 4. Horváth Jánosné

  Kedves Krisztián ! A Szülinapok alkalmából kívánok jó egészséget, örömet, és boldogságot ! Kívánok továbbá töretlen alkotói és oktatói kedvet, türelmet és még nagyon sok, jó ötletet az újabb és újabb feladatok átadásához ! Baráti öleléssel : Éva / Vica

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .