Akció!

Emberábrázolás 2. Online Festőtanfoyam

Original price was: 15950,00 Ft.Current price is: 6950,00 Ft.

Az Emberábrázolás 2. Online  Festőtanfolyamon az embert ábrázoló festmények összetettebb kompozícióit vizsgáljuk.

A tanfolyamon nem akt tanulmányokat festünk és nem az anatómiával foglalkozunk, miként azt tettük az emberábrázolás 1. tanfolyamon.

Ezen a tanfolyamon az embert, vagy embereket valamilyen enteriőrbe helyezzük, és valamely tevékenység közben ábrázoljuk őket.

A cél, hogy művészeti értéket magukban hordozó alkotásokat hozzunk létre, tökéletes kompozícióval.

 

 

Leírás

Egy és több alakos emberábrázolások, figurális kompozíciók

A tanfolyamon az emberábrázolás fejlettebb formájával fogunk foglalkozni, ahol az emberalakokat valamilyen tevékenység közben, egy enteriőrben helyezzük el.

Az Emberábrázolás 2. tanfolyamon kiemelt figyelmet szentelünk a megfelelő képi kompozíció kialakításának. A tanfolyamon sokat tanulunk majd az egy és több alakos figurális ábrázolások kompozíció elméletéről is. A megfelelő kompozíció kialakítása kulcsfontosságú eleme egy jó festmény elkészítésének!

Egy sötét háttérben ábrázolt tökéletesen megfestett akt tanulmány, még nem feltétlenül hordoz magában komoly művészeti értéket.

A művészeti érték hozzáadásához, valamilyen érzelmi és intelektuális tartalomra is szükség van az alkotásban. Ez a tartalom jellemzően az alkotó gondolatait, érzelmeit tükrözi.

Ezt követően fontos szerepe van a megfelelő technika és anyaghasználat kiválasztásának is. Hiszen a választott anyagok és technikák segítségével jelenítjük meg azt a gondolatot melyet az alkotásunkkal ki szeretnénk fejezni.

Ha már tudjuk mit, mivel és hogyan szeretnénk ábrázolni, akkor következik az ábrázolt tárgy, vagy tárgyak helyes kompozícióba rendezése. Enélkül elmaradna a várt vizuális élmény.

A gondolat, az anyag, a technika és a képi elrendezés együttesen alkotják a komponálás és a kép kifejlesztésének a folyamatát.

A művészeti érték létrehozásához tehát a képet gondosan meg kell komponálni.

A figurális tanulmányok festése után a következő lépés a festészetben, a művészi kompozíciók létrehozásának képessége, és ennek a képességnek a megszerzése!

 

A tanfolyamon összesen 7. db komplett festmény megfestését demonstrálom elejétől a végéig 1-1 videóban. A videókon változatos témákkal találkozunk, különböző festőtechnikákkal festjük meg a festményeket. A videók vágatlanul bemutatják az adott festmény megfestését a kezdetektől a befejezésig. Közben kommentálom azt, hogy mit miért és hogyan csinálok. A videók a tanfolyam elméleti anyagára épülnek. A videókban változatos festőtechnikákkal festjük meg a gyönyörű festményeket.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Emberábrázolás 2. Online Festőtanfoyam” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .