Akció!

Épületek a tájban Tájképek, utcaképek, épületekkel, perspektíva ismeretek Online Festőtanfolyam

Original price was: 12950,00 Ft.Current price is: 6950,00 Ft.

Az épületek a tájban festőtanfolyam célja, hogy megismerjük a tájképfestés egy speciális formáját, azt amikor a tájképek központi témáját épületek, vagy épület csoportok jelentik.

Ezek jellemzően olyan képek, melyek pl. mediterrán tengerpari látkép, sikátor, alföldi tanya, falusi vagy városi utcakép stb. ábrázolások láthatóak.

A tanfolyamon a fenti képekhez nagyon hasonló festményeket fogunk festeni.

 

A tanfolyam anyaga, fotókkal illusztrált szöveges leírásokból, hanganyagos magyarázatokból és oktató videókból áll.

Leírás

A tanfolyam leírása

Az épületek a tájban festőtanfolyam célja, hogy megismerjük a tájképfestés egy speciális formáját, azt amikor a tájképek központi témáját épületek, vagy épület csoportok jelentik.

Ezek jellemzően olyan képek, melyek pl. mediterrán tengerpari látkép, sikátor, alföldi tanya, falusi vagy városi utcakép stb. ábrázolások láthatóak.

A tájképek egyik legkedveltebb típusai ezek, hiszen ez az ember által alakított táj, az ember szűkebb környezete, mely sok festőt megihletett a történelem folyamán, és megihlet napjainkban is.

Az épületek a tájban, főleg az emberi jelenlétre utaló motívumok miatt, többnyire sokkal több értelmet ad egy tájképnek a néző számára, mint a puszta természeti táj.

Az épület ábrázolások számos nehézséget támasztanak az alkotó elé, melyek leküzdésére, szükség van bizonyos tudásra, anyag és technikai ismeretekre, a perspektíva és kompozíció ismereteire, színtani ismeretekre stb.

Sok alkotónál tapasztalhatóak hiányosságok e téren, ezekből a hiányosságokból támadó űrt szeretnénk ezzel a tanfolyammal kitölteni.

A tájképfestésben az épület jelenléte sokkal kevésbé intuitív, kevésbé szabados mint maga a táj ábrázolás, hiszen az épületek ember alkotta szabályok szerint épülnek, mely szabályok jellemzői, megjelenési formái, belénk ivódnak életünk folyamán, miközben ezeknek az építményeknek a közelében élünk magunk is.

Emiatt, az ilyenféle ábrázolásoknál sokkal kisebb a hiba tűrésünk, mint a puszta természeti táj ábrázolás esetén.

Ha valami hibázik a képen, akkor azt különösebb szakmai előképzettség nélkül is látjuk, érezzük.

Emiatt nagyon fontos az alábbiakban taglalt ismeretek megszerzése.

A tanfolyam tematikája

 

Anyagok és eszközök megismerése

A festészetnek is egy mesterség, nevezetesen a festő mesterség adja az alapját. mint minden olyan mesterségnél, ahol bizonyos eszközök és anyagok segítségével állítunk elő valamit, úgy a festészetben is szükséges ezeknek az alapos ismerete. Ezen ismeretek birtokában sikeresebben tudjuk megvalósítani az általunk elképzelt alkotást.

 

Színkeverés az épület ábrázolásban

Az épület ábrázolásoknak is megvan a saját színkeverési módszerei, melyekre léteznek bizonyos jól bevált receptek, módszerek, illetve általános érvényű szabályok is. A megfelelő színharmónia felépítéséhez szükséges ezek megismerése is. Pl. az árnyékok és fények ábrázolása az épületek esetében, milyen színű legyen az árnyék stb.

 

Perspektíva ismeretek

Az épületek helyes ábrázolásához szükséges a perspektíva szabályainak megismerése és megértése. Ezen kívűl ezeknek az ismereteknek a gyakorlatba való átültetése is fontos, hiszen tudnunk kell alkalmazni as az ismereteket. A tanfolyamon részletesen megtanuljuk, ezeket az ismereteket illetve, olyan tippeket, trükköket tanulsz majd, melyek segítenek ezek alkalmazásában is.

 

A festmény kompozíciója

Minden festménynél fontos a kompozíció, így az épület ábrázolásoknál is. Nagyon fontos pontja az alkotásnak, hogy a tájkép témáját jelentő épületeket, hogyan és hova helyezzük el a festményen. Ezeknek a kompozícióknak a megfelelő létrehozásához, szükséges az alkotói folyamatban a megfelelő tudatosság alkalmazása, ami viszont a kellő ismereteken alapul. ezek pedig a kompozíciós ismeretek. Meg fogod tanulni, hogyan kell az épületet a tájba helyezni, és mindezt a képsíkon művészien ábrázolni.

 

Hibák felismerése, kijavítása, elkerülése

Az épületeket ábrázoló tájképeknél rengeteg hibával találkozhatunk, sajnos sok lelkes alkotó nincs birtokában annak az ismeretanyagnak mely többek között ennek a tanfolyamnak is az anyagát képezi. Így az ilyen jellegű ábrázolásoknál, hibát.hibára halmoznak. Egyesek ezeknek a hibáknak nincsenek is tudatában, mások bár tisztában vannak vele, hogy valami nem stimmel, de nem tudják a módját, mit kellene másként csinálniuk.

Te ne fessél rossz tájképeket!

A tanfolyamon megtanuljuk ezeket a tipikus hibákat felismerni, és elkerülni.

 

A festői képalkotás folyamatának tudatossá tétele

Mitől lesz egy kép festői? Mik azok a kulcsok melyek egy alkotáshoz olyan többletet adnak hozzá, melyektől a festmény igazán művészi és különleges lesz? Megismerkedünk azokkal a folyamatokkal, melyekkel fokozhatjuk alkotásunk egyediségét, festőiségét, művészi értékét.

Érd el, hogy a festményed különleges legyen, mely több a nap mint nap látható tucatképeknél.

 

A tanfolyam anyaga, fotókkal illusztrált szöveges leírásokból, hanganyagos magyarázatokból és oktató videókból áll.

 

A tanfolyamon a fenti képekhez nagyon hasonló festményeket fogunk festeni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Épületek a tájban Tájképek, utcaképek, épületekkel, perspektíva ismeretek Online Festőtanfolyam” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .