Akció!

Charles Bargue Rajz Online Rajztanfolyam

Original price was: 12950,00 Ft.Current price is: 6950,00 Ft.

Heti 2 lecke érkezik minden héten hétfőn,  és csütörtökön

A tanfolyam anyaga, fotókkal illusztrált szöveges leírásokból, hanganyagos magyarázatokból és oktató videókból áll.

A tanfolyamon ismertetésre kerülnek a Bargue lapok, melyek a módszer alapját képezik,és Charles Bargue és Jean-Leon Gerome által 1860-as években Párizsban kiadott könyv a „Cours de Dessin – Rajz kurzus” alapján lett kifejlesztve. A bargue módszert aztán ötvözték a történelmi Akadémiai módszerekkel és a modern rajzoktatás tapasztalataival, így alakult ki a módszer melyet napjainkban világszerte több mint 50 Klasszikus Realista rajzot és festészetet oktató Akadémia alkalmaz.

A Bargue rajzolás a látványméretű rajz technikán alapul, így a tanfolyamon a látványméretű technika 2 dimenziós munkamódszere lesz oktatva. A teljes látványméretű módszer több modulból áll, ez a tanfolyam az első modul.

Daniel Graves a Firenzei Művészeti Akadémia, John Angel a Firenzei Angel Art Akadémia és Charles H. Cecil a Firenzei Cecil Stúdió alapító mesterei.

Mindhárom intézményben a „látványméretű rajz és festés” technikáját oktatják.

Leírás

Charles Bargue Rajz Online Rajztanfolyam

A Klasszikus Realista Akadémiai rajz módszer

 

A Firenzei Művészeti Akadémia Módszere

Magyarországon először!

 

A jobb festéshez a rajzoláson keresztül vezet az út. Tehát a rajzolást nem csak azoknak kell gyakorolni, akik rajzolni szeretnének, hanem a festészet útján járó alkotóknak is. Ezért ezt a tanfolyamot nem csak a Rajzolás iránt érdeklődőknek ajánlom, de jelenlegi tanítványaimnak is, akik a festészettel foglalkoznak. Akik már elvégeztek korábban valamilyen Jobb Agyféltekés Rajztanfolyamot vagy más típusú rajzoktatásban vettek részt, nekik is melegen ajánlott e tanfolyam elvégzése, hiszen mint az alábbi ismertetőből kiderül itt egy Magyarországon eddig kevésbé ismert rajzmódszert fogsz tanulni. Továbbá a tanfolyammal megnyílik az út a Klasszikus Realista rajz és festészet irányába is.

A tanfolyam tematikája

 

 

bargue-plate-young-woman-life-cast-graphite-2009

 

A Rajz művészettörténeti áttekintése

A rajzolás gyakorlása szinte egyidős az emberiséggel, hiszen egészen az őskori barlangrajzokig tekinthetünk vissza. A rajz mint művészeti önkifejező eszköz, az egyik leginkább mindenki számára elérhető tudomány volt, hiszen eszközhasználata egyszerű, és szinte mindíg, mindenhol, mindenkinél van kéznél valami rajzolásra alkalmas eszköz. A rajzolás tanulását nem lehet a rajzolás történetének ismerete nélkül kezdeni, hiszen történelmi alapokon nyugszik ez is mint minden művészeti forma.

A tanfolyamon kiemelten foglalkozunk a Bargue rajz, a látványméretű rajz és a modern Klasszikus Realista, akadémiai módszerű rajzoktatás történetével.

 

messen-1

 

Látványméretű rajz

A Bargue rajzolás a látványméretű rajz technikán alapul, így a tanfolyamon a látványméretű technika 2 dimenziós munkamódszere lesz oktatva. A teljes látványméretű módszer több modulból áll, ez a tanfolyam az első modul.

Daniel Graves a Firenzei Művészeti Akadémia, John Angel a Firenzei Angel Art Akadémia és Charles H. Cecil a Firenzei Cecil Stúdió alapító mesterei.

Mindhárom intézményben a „látványméretű rajz és festés” technikáját oktatják.

Azért ezt az utat választották, mert az összes rajz mérési technika közül ez a legpontosabb és egyben a legjobban tanítható. A gyakorló idővel kifejleszti azokat az arányérzéki és „látás” képességeit, melyek lehetővé teszik, hogy elhagyják e technika merevebb szabályait és könnyedebb, természetesebb módon rajzoljanak.

A látványméretű rajz és festés módszereit az eredeti Bargue lapok 1:1 méretarányú másolásával szokták kezdeni, ahol az egyszerűbb technikai fogásokat könnyebb elsajátítani, hiszen 2 dimenziós képet kell 2 dimenzióban ábrázolni.

 

51iyrfjootl-_sx258_bo1204203200_

 

Bargue Lapok

A tanfolyamon ismertetésre kerülnek a Bargue lapok, melyek a módszer alapját képezik,és Charles Bargue és Jean-Leon Gerome által 1860-as években Párizsban kiadott könyv a „Cours de Dessin – Rajz kurzus” alapján lett kifejlesztve. A Bargue módszert aztán ötvözték a történelmi Akadémiai módszerekkel és a modern rajzoktatás tapasztalataival, így alakult ki a módszer melyet napjainkban világszerte több mint 50 Klasszikus Realista rajzot és festészetet oktató Akadémia alkalmaz.

 

visageprudhon1

 

Hogyan tovább!?

Jelen rajztanfolyam egy többrészes rajz tanfolyam sorozat első része. Aki most elkezdi ezt a tanfolyamot, később folyamatos képzésekre kap lehetőséget, ahol továbbfejlesztheti rajztudását. Később olyan új rajztechnikákat sajátíthat el, mint a Jobb Agyféltekés színes festés, a PontVonal módszer, a Prud’hon technika,  a Látványméretű rajz és az Encajar technika stb. A tanfolyamsorozat egymásra épül és a végső cél a Klasszikus Realista rajztechnikák kifejlesztése, majd a Klasszikus Realista festészeti technikák kifejlesztése Melyek a Firenzei Akadémiák mintáját követik. Az ilyen magas szintű rajz és festészeti tudás elengedhetetlenné teszi egy ilyen többlépcsős és összetett rajzi képzés meglétét. Ezért aki úgy szeretne rajzolni, festeni mint az említett Firenzei Akadémiák diákjai, mindenképpen végíg kell járja ezt az iskolát. Emiatt a jövőben rajz tanfolyamok mind feltételezik az elöző tanfolyam/tanfolyamok elvégzését és csak az iratkozhat be, akik részt vesznek e korábbi képzéseken is. Természetesen aki nem kíván ilyen magas célokat kitűzni maga elé, neki is hasznos lesz ez és az ezt követő tanfolyam/tanfolyamok. Hiszen mindenképpen új ismeretkel és gyakorlattal, tapasztalatokkal gyarapodik általuk. Ne felejtsük el, hogy a festészet magasabb szintjeihez is a rajzoláson keresztül vezet az út!

Gyakorlat orientált tanfolyam

A tanfolyam erősen gyakorlatorientált lesz, elsősorban oktató videókkal kerül szemléltetésre a tanfolyam technikai tudásanyaga, ez meg lesz támogatva elméleti leírásokkal melyek fotókkal lesznek illusztrálva.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Charles Bargue Rajz Online Rajztanfolyam” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .