Akció!

Továbbfejlesztett Jobb Agyféltekés Online Rajztanfolyam

Original price was: 12950,00 Ft.Current price is: 6950,00 Ft.

A jobb festéshez a rajzoláson keresztül vezet az út. Tehát a rajzolást nem csak azoknak kell gyakorolni, akik rajzolni szeretnének, hanem a festészet útján járó alkotóknak is. Ezért ezt a tanfolyamot nem csak a Rajzolás iránt érdeklődőknek ajánlom, de jelenlegi tanítványaimnak is, akik a festészettel foglalkoznak. Akik már elvégeztek korábban valamilyen Jobb Agyféltekés Rajztanfolyamot nekik is melegen ajánlott e tanfolyam elvégzése, hiszen mint az alábbi ismertetőből kiderül itt nem csak Jobb agyféltekés rajzolást fogsz tanulni hanem annál sokkal többet. Továbbá a tanfolyammal megnyílik az út a Klasszikus Realista rajz és festészet irányába is. Mivel később olyan plusz tanfolyamok jönnek, melyek még a jelenlegi továbbfejlesztett tanfolyamnál is nagyobb mértékben meghaladják a Jobb Agyféltekés Rajztanfolyamok tudásanyagát, emiatt egyfajta alapozásként szükséges ennek a tanfolyamnak az elvégzése is, így biztosítva a későbbi tanfolyamok elvégzéséhez feltételezett egységes tudást, közös terminológiát, a megfelelő alapokat.

Leírás

A tanfolyam tematikája

A Rajz művészettörténeti áttekintése

 

32-leonardo-da-vinci-drawings

 

A rajzolás gyakorlása szinte egyidős az emberiséggel, hiszen egészen az őskori barlangrajzokig tekinthetünk vissza. A rajz mint művészeti önkifejező eszköz, az egyik leginkább mindenki számára elérhető tudomány volt, hiszen eszközhasználata egyszerű, és szinte mindíg, mindenhol, mindenkinél van kéznél valami rajzolásra alkalmas eszköz. A rajzolás tanulását nem lehet a rajzolás történetének ismerete nélkül kezdeni, hiszen történelmi alapokon nyugszik ez is mint minden művészeti forma.

.

Anyagok és eszközök a Jobb Agyféltekés Rajz technikában

 

3811800016_00236ffd51_z

 

Megismerkedünk az eszközök és anyagok széles körével, melyeket a Rajztechnikában használhatunk. Akár a festészetnél, de bármely anyagokat használó szakmánál fontos a megfelelő anyagismeret. Az egyes technikákat csak az ahhoz leginkább megfelelő anyagokkal tudjuk megvalósítani. Az eszközök használatának elsajátítása szintén kulcsfontosságú a jó technikához.

.

A Jobb Agyféltekés Rajzolás Technikája

 

finalsketch121

 

A tanfolyam tartalmazza a Betty Edwards féle Jobb Agyféltekés Rajzolás teljes módszertanát. Ebben a tekintetben ez a tanfolyam teljes értékű Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam lesz. A teljes értékűnél pedig még több is, hiszen új ismeretek széles tárházával bővítettem ki az eredeti tudásanyagot. A Betty Edwards féle gyakorlatok egy részénél, ahol lehetséges volt, vagy ahol értelme volt, az eredeti feladatokhoz használt ábrákat helyettesítettem, így akik már elvégezték valahol ezt a tanfolyamot új, eddíg meg nem rajzolt rajzokkal bővíthetik portfóliójukat, és számukra sem lesz annyira ismétlés szígú a tanfolyam.

.

JobbTorna

 

gfgfg

 

A JobbTorna gyakorlatok nem képezik részét az eredeti Betty Edwards módszernek, ez egy olyan plusz amit csak itt, ezen a tanfolyamon kaphatsz meg!

A JobbTorna kifejezés, egy általam összeállított mozgás sort takar mely segít a Jobb Agyféltekés Rajzolás gyakorlásához, és egyáltalán a művészeti alkotómunkához szükséges megfelelő lelki és tudati állapot elérésében. Segít az alkotásra való ráhangolódásban. Minden résztvevő megtanulja ezt az egyszerű, könnyen alkalmazható mozgás sort.

.

Rajz Memória fejlesztő gyakorlatok 

 

1

 

A Rajzmemória fejlesztő gyakorlatok, nem képezik részét az eredeti Betty Edwards módszernek, ez egy olyan plusz amit csak itt, ezen a tanfolyamon kaphatsz meg!

Mindig emlékezetből rajzolunk. Még akkor is, ha a modell amit rajzolunk közvetlenül előttünk van. Hiszen nem tudunk egyszerre a modellre, majd a rajzlapra nézni. Nyilván előbb a modellre nézünk, majd utána a rajzlapra. Tehát ha csak pár másodpercig is de emlékezetből kell rajzolnunk. Ilyenkor bizonyos részleteket elveszíthetünk. Emiatt többször kell a modellre néznünk. A Rajzmemória Fejlesztő gyakorlatokkal egyrészt a fenti folyamaton javíthatunk, másrészt idővel képesek leszünk akár régebben látott dolgokat is nagy pontossággal megrajzolni emlékezetből.

.

Kreatív vonalvezetés gyakorlatok 

 

2

A kreatív vonalvezetés gyakorlatok nem képezik részét az eredeti Betty Edwards módszernek, ez egy olyan plusz, amit csak itt, ezen a tanfolyamon kaphatsz meg.

A Kreatív vonalvezetés gyakorlatok célja, hogy biztos kézzel tudjuk a megfelelő vonalakat meghúzni a rajzolás folyamán. A biztos kézzel való vonalvezetés egyik feltétele a biztos szem is. Ezért ezek a gyakorlatok a szemünk és a kezünk közti koordinációt fejlesztik, miközben kreatív módon fejlődik a művészi látásmódunk és a rajzi eszköztárunk egyaránt.

.

.

Klasszikus rajzoktatás feladatai 

 

how-to-draw-portraits-from-memory-and-imagination8

 

A tanfolyamon a szokásos Jobb Agyféltekés Rajz oktatás gyakorlatai és témái mellett, olyan témák és feladatok is lesznek melyek a Klasszikus Rajz Oktatásban szokásosak. Így áthidaljuk azt a sokszor széles szakadékot, mely a Jobb Agyféltekés Rajzoktatás és a Klasszikus Művészeti Rajzoktatás között tátong. Így felkészítjük a tanfolyam hallgatóit a művészeti rajz gyakorlására vagy éppen a festőművészet gyakorlásának irányába történő nyitásra.

.

.

.

Hogyan tovább!?

 

visageprudhon1

 

Jelen rajztanfolyam egy többrészes rajz tanfolyam sorozat első része. Aki most elkezdi ezt a tanfolyamot, később folyamatos képzésekre kap lehetőséget, ahol továbbfejlesztheti rajztudását. Később olyan új rajztechnikákat sajátíthat el, mint a Jobb Agyféltekés színes festés, a PontVonal módszer, a Prud’hon technika, a Bargue rajz gyakorlatok, a Látványméretű rajz és az Encajar technika stb. A tanfolyamsorozat egymásra épül és a végső cél a Klasszikus Realista rajztechnikák kifejlesztése, majd a Klasszikus Realista festészeti technikák kifejlesztése Melyek a Firenzei Akadémiák mintáját követik. Az ilyen magas szintű rajz és festészeti tudás elengedhetetlenné teszi egy ilyen többlépcsős és összetett rajzi képzés meglétét. Ezért aki úgy szeretne rajzolni, festeni mint az említett Firenzei Akadémiák diákjai, mindenképpen végíg kell járja ezt az iskolát. Emiatt a jövőben rajz tanfolyamok mind feltételezik az elöző tanfolyam/tanfolyamok elvégzését és csak az iratkozhat be, akik részt vesznek e korábbi képzéseken is. Természetesen aki nem kíván ilyen magas célokat kitűzni maga elé, neki is hasznos lesz ez és az ezt követő tanfolyam/tanfolyamok. Hiszen mindenképpen új ismeretkel és gyakorlattal, tapasztalatokkal gyarapodik általuk. Ne felejtsük el, hogy a festészet magasabb szintjeihez is a rajzoláson keresztül vezet az út!

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Továbbfejlesztett Jobb Agyféltekés Online Rajztanfolyam” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .