Munkácsi Mihály Festőtechnikái Online Festőtanfolyam

Vagy jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaim eléréséhez

Az Online festőtanfolyamon, megismerjük Munkácsy által használt anyagokat, színeket, eszközöket és technikákat, melyek a Festőóriás eszköztárát képezték.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati feladatokból áll, és 6 db komplett Munkácsy festmény megfestését elejétől a végéig demonstráló videó is a tanfolyam részét képezi.

A tanfolyam 2017. október 17.-én kedden indul, ekkor jelenik meg itt az oldalon a Tanfolyam nyitó bejegyzés, ezt követően heti két lecke jelenik meg keddi és pénteki napokon a tanfolyam végéig!

A tanfolyamon 6 db munkácsi képet megfestünk elejétől a végéíg!

Leckék

9. Lecke A főzött olajok készítése ( Munkácsy Mihály Festőtechnikái Online Festőtanfolyam)

Szerző: KINVA

A polimerizált olajok közé tartoznak a főzött olajok, fekete olajok, olajlakkok, firniszek. Ezek az anyagok szárítókkal és/vagy kemény gyantákkal összefőzött olajok melyeket különböző receptek szerint kell elkészíteni. Az ilyen procedúrának alávetett olajok tulajdonságai sok szempontból komoly változáson esnek át. Ezek a megváltozott tulajdonságok festészeti szempontból gyakran kívánatosak. Az ilyen anyagokat hívják “Mester médiumoknak” is, mert ezen anyagok elkészítése és alkalmazása nagyobb gyakorlatot igényel…

19. Lecke Munkácsy szalonképei ( Munkácsy Mihály Festőtechnikái Online Festőtanfolyam)

Szerző: KINVA

Bár Munkácsy Mihály életművében művészeti szempontból nem a szalonképek jelentették pályájának csúcsát, ezek a gyönyörű szép műalkotások mégis ugyanúgy jellemzik a festőóriás művészetét mint a Krisztus Trilógia, vagy egyéb történelmi zsánerei. A szalonképek vidám, dekoratív témát jelentettek, melyek izgalmas színkompozíciókkal vonultatták fel ezeket a kellemes légkört sugárzó, mindenki számára fogyasztható, könnyed hangvételű, reprezentatív alkotásokat.