A régi mesterek technikái online festőtanfolyam

Vagy jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaim eléréséhez

A Régi Mesterek Festőtechnikái Online Festőtanfolyam

Egy lenyűgöző festészeti tanfolyam Magyarországon teljesen új, komplex tudásanyaggal! A régi mesterek festőtechnikái és titkai. Ez a tanfolyam a KINVA ART AKADÉMIA minden eddigi online festőtanfolyamánál összetettebb és nívósabb lesz! A tanfolyamon több mint 20 oktatóvideó lesz, 7 db komplett festmény megfestését követheted végig a tanfolyamon. A tanfolyam több mint 30 leckéből áll!   TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT IDE KATTINTVA OLVASHATSZ! . .

6950,00 Ft

Csomag ajánlat 4 az 1-ben tanfolyam, Régi mesterek technikái festő tanfolyamok

  Ez a csomagajánlat 4 tanfolyam egyben történő megvásárlására ad lehetőséget! Az akciós időtartam alatt: 84800,- Ft helyett, csak 9950,- Ft a 4 kurzus egyben! Az alábbi tanfolyamok vannak a csomagban:

  • Flamand 7 réteg Lazúros Online festőtanfolyam
  • Régi Mesterek Technikái Online festőtanfolyam
  • Vermeer Lány Gyöngy Fülbevalóval Online festőtanfolyam
  • Realista Csendéletfestés Online Tanfolyam
Ez a 4 tanfolyam minden tudást tartalmaz a régi mesterek különböző festőtechnikáiról! A 4 tanfolyam tartalma összesen:
  • 107 db. elméleti és gyakorlati ismereteket bemutató lecke
  • 20 db. komplett festmény végigfestését elejétől a végéig bemutató oktató videók (Itt sok olyan kép van, melyek festése, több videón keresztül vannak bemutatva, a réteges festés módszer miatt) és ezen kívül még sok, kisebb, gyakorló festési videó
  • Óriási mennyiségű, elméleti és gyakorlati tudásanyag a megnevezett témában.
A tanfolyamokban található festő videókban megfestett 20 db. festményről, itt balra láthatod a fotókat! További részletek lentebb olvashatók!

9950,00 Ft

home-slideshow-51-1

Egy lenyűgöző festészeti tanfolyam Magyarországon teljesen ujj, komplex tudásanyaggal! A régi mesterek festőtechnikái és titkai.

Ez a tanfolyam a KINVA ART AKADÉMIA minden eddigi online festőtanfolyamánál összetettebb és nívósabb lesz!

A tanfolyamon több mint 20 oktatóvideó lesz, 7 db komplett festmény megfestését követheted végig a tanfolyamon.

A tanfolyam több mint 30 leckéből áll!

A tanfolyam 2017 január 03.-án indul.

A tanfolyamra jelenleg kedvezményes akciós bevezető áron lehet jelentkezni, 2016. december 24.-ig vagy azt megelőzően amíg a létszám be nem telik!

A tanfolyam a befejezést követően a résztvevők számára kedvezményes önköltségi áron DVD változatban is megvásárolható lesz!

 

A tanfolyam tematikája

A régi Barokk, Reneszánsz és az Akadémista Realista mesterek teljesen máshogy festettek mint a kortárs festőművészek. Rembrandt, Velázquez, Van Dyck, Rubens és társaik olyan festőtechnikákat és olyan anyagokat használtak amit napjainkban már csak kevesen ismernek, kevesen alkalmaznak. A legújabb online festőtanfolyamon ezeket a technikákat, módszereket fogjuk megismerni.

Miért nem tudnak a mai festők úgy festeni mint Rembrandt?

Milyen titkos anyagokat használtak, melyeket ma nem ismerünk?

Milyen technikákkal érték el a különleges hatásokat, melyeket ezeken a zseniális festményeken láthatunk?

Miért nem lehet, vagy miért olyan nehéz a mai anyagokkal ezeket a hatásokat elérni?

A tanfolyam választ ad a fenti kérdésekre és még sok másra is.

Mit fogsz tanulni a tanfolyamon?

A Velencei és a Flamand festőtechnikákat és azok modern változatait fogjuk megismerni.

Megismerjük a Chiraoscuro technikát, a fény-árnyék hatások, megvilágítások Rembrandt által is alkalmazott módszerét.

Megismerjük a különböző színű imprimatúrák használatát.

Megismerkedünk a Holland 7 réteg technika használatával.

Megismerjük a Grisaille és a Verdaccio technikákat.

Megismerjük a modern Piambura technikát.

Megismerjük a lazúr festő és impasztó technikák hagyományos módszereit és ezek Rembrandt féle ötvözését.

Megismerjük a mesterek által használt paletta stílusokat is.

A tanfolyamon több mestermásolatot is elfogunk készíteni.

Részletesen leírom és videofelvételekkel demonstrálom a következő hagyományos festőanyagok házilagos elkészítésének módszerét.

Fekete olaj, Copáll lakk, Maroger médium, Gitt médium, Velencei médium, Balzsam médiumok, Hagyományos tojás temperafesték

Részletesen leírom és videofelvételekkel demonstrálom a következő modern festőanyagok házilagos elkészítésének módszerét, melyekkel a hagyományos anyagokat lehet helyettesíteni.

Silica zselé médium, Cellulóz tempera festék, Fluix zselé médium, Alkyd balzsam médium, Hamis ólomfehér készítése stb.

Részletesen leírom és bemutatom a hagyományos és az ujj anyagok használatát, a videókkal ezeknek az anyagoknak a használatát demonstrálom is.

Bemutatom, hogyan lehet modern anyagokkal helyettesíteni a hagyományos anyagokat, pl. akrilfesték, viaszpaszta, fluix médium stb.

Elmondom melyik hagyományos vagy helyettesítő anyagot, hol lehet beszerezni.

A tanfolyam végére, képes leszel arra, hogy olyan módszerekkel, technikákkal és anyagokkal alkoss mint Rembrandt, Velázquez, Rubens vagy Van Dyck.

A tanfolyamon 7 db komplett festmény megfestését fogom demonstrálni lépésről lépésre. A videók a szokásosnál hosszabbak lesznek és több részre tagoltak a speciális több lépéses technikák miatt.

Ezeken kívül több kis videó is lesz az anyagok és technikák alkalmazását mutatja be!

A tanfolyam elképesztő mennyiségű (több mint 20 db) videót tartalmaz!

Leckék

2. Lecke Történeti áttekintés (Régi Mesterek Festőtechnikái tanfolyam)

Szerző: KINVA

A festészet anyaghasználata és az alkalmazott technikák szoros összefüggést mutatnak egymással. Ugyanis bizonyos technikák igénylik a megfelelő anyaghasználatot, ahogyan egyes anyagok behatárolják a velük használható technikai lehetőségeket. Tehát az anyag és technika kérdését együtt kell tárgyalni…

9. Lecke A polimerizált olajok 2. (Régi Mesterek Festőtechnikái tanfolyam)

Szerző: KINVA

A polimerizált olajok közé tartoznak a főzött olajok, fekete olajok, olajlakkok, firniszek. Ezek az anyagok szárítókkal és/vagy kemény gyantákkal összefőzött olajok melyeket különböző receptek szerint kell elkészíteni. Az ilyen procedúrának alávetett olajok tulajdonságai sok szempontból komoly változáson esnek át. Ezek a megváltozott tulajdonságok festészeti szempontból gyakran kívánatosak. Az ilyen anyagokat hívják „Mester médiumoknak” is, mert ezen anyagok elkészítése és alkalmazása nagyobb gyakorlatot igényel…

10. Lecke Gyanták és Balzsamok a festészetben (Régi Mesterek Festőtechnikái tanfolyam)

Szerző: KINVA

A régi mesterek technikáinak egy részét a gyanták és balzsamok változatos felhasználása jelentette. Egészen bizonyos, hogy a régi mesterek közül sokan évszázadok óta használták a festészetben a gyantákat és balzsamokat. A legkülönbözőbb festőszer, festék receptekben bukkanunk ezekre az anyagokra, amellett, hogy természetesen a végső védő lakkbevonatokat is ebből készítették…

12. Lecke Copál lakk készítése (Régi Mesterek Festőtechnikái tanfolyam)

Szerző: KINVA

Az olajlakkok olyan festőszerek voltak, melyeket a festészetet megelőzve már az ókor óta használták keleti kultúrákban hangszerek és bútorok lakkozására. A Reneszánsztól kezdődően aztán a festészetben is igen elterjedt volt használatuk. A Régi mesterek első időkben a terpentinben és egyéb illóolajokban oldott lakkoknál gyakrabban alkalmaztak olajlakkokat.

24. Lecke A lazúr technika (Régi Mesterek Festőtechnikái tanfolyam)

Szerző: KINVA

Lazúr technika A lazúr technika a reneszánsz és barokk kor mesterei által alkalmazott festészeti technika volt. Természetesen napjainkban is alkalmazzák. A lazúr azt jelenti, hogy valamilyen festőszerrel egészen áttetszőre hígítjuk a festéket. az ilyen áttetszővé vált festék, alól „áttűnik” az alatta lévő szín. A lazúrt szokták még máznak, vagy üvegezésnek is nevezni. Utalva üvegszerű áttetszőségére, […]

25. Lecke A grisaille és verdaccio színreceptek (Régi Mesterek Festőtechnikái tanfolyam)

Szerző: KINVA

A korábbi leckékben már beszéltünk az aláfestések szerepéről, az imprimatúráról és a verdaccioról. Azt is megtárgyaltuk, hogy ezeknek a technikáknak a törzsfejlődésének a csúcspontja napjainkban az Adrian gottlieb féle piambura technika. Az én ajánlásomra elsősorban a paimbura technikát érdemes használni, ha tónusos aláfestést és lazúr technikát alkalmazunk. Ez a piambura technikáról szóló leckében meg is […]

34. Lecke Kortárs élő mesterek (Régi Mesterek Festőtechnikái tanfolyam)

Szerző: KINVA

A Régi mesterek technikái tanfolyam, ahogyan már bizonyára rájöttetek, nem feltétlenül jelenti azt, hogy kizárólag Régi, már elhunyt mestereket tanulmányozunk, hiszen szerencsére egyre nagyobb számban vannak köztünk ma élő kortárs művészek akik ezeknek a történelmi mestereknek a nyomdokain járnak, festészetükben olyan módszereket, anyagokat és technikákat alkalmaznak mint nagy eleink.