Transzformációs Festészet Online Festőtanfolyam

Vagy jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaim eléréséhez

Itt ezen az oldalon lesznek majd a leckék a tanfolyam indulásakor! A tanfolyam indulása előtt itt nem láthatsz semmit! A Tanfolyam 2018. december 18..-án este 19.00. kor kezdődik, és heti két lecke várható majd a tanfolyam ideje alatt, keddi és pénteki napokon!

Leckék

12. Lecke Nerdum Giccs filozófiája (Transzformációs Festészet)

Szerző: KINVA

Nerdrum életműve gyönyörűen példázza azt a kettősséget, ami a mai művészeti világban található. Van egyrészt az elfogadott modern művészetek útja, és az általuk tagadott reprezentációs realista művészet, melyet egyszerűen nem tartanak művészetnek. A mimézis és a transzformációval kapcsolatos leckékben már filozofálgattunk erről a kettősségről, most pedig a Nerdrum féle giccs filozófiával hozunk egy szép példát arra, hogy hogyan működnek a művészvilágban ezek a szembenálások a gyakorlatban.

14. Lecke A színek hangsúlyozása (Transzformációs Festészet)

Szerző: KINVA

A festészetben alapvető fontosságú, hogy a színekről is szót ejtsünk, hiszen ez az egyik lényege a festészetnek. A színelmélet, színharmónia, színkeverés tudatos alkalmazása, mindíg is részét képezte a festészetnek, így ennek nagyon fontos szerep jut a saját művészetünk tudatos kialakításában is..

21. Lecke gondolatok a művészetről, művésszé válásról (Transzformációs Festészet)

Szerző: KINVA

A művésszé válás alapvetően kétféleképpen lehetséges. 1. Tanulmányok után a Képzőművészeti Egyetem elvégzésével, a diploma megszerzésével lehetünk hivatalosan festőművészek. 2. Saját jogunkon, az alkotói munkásságunk alapján mások szerint, mások szemében leszünk művészek. Amatőr és profi festő kérdése Hazánkban szokás a diplomás művészeket „művésznek” a diploma nélküli alkotókat, pedig „amatőr művésznek” hívni. Így különböztetik meg egymástól, […]