Richar Schmid Amerikai festőművészről már két bejegyzés is született a KINVA ART Festőművész Blogon. Az elsőben bemutattuk magát a művészt a 2. bejegyzésben pedig a speciális paletta rendszerét és színkeverő technikáját ismertettük.

A mai bejegyzésben a festészetének egyik különlegességét a monokróm festőtechnikáját ismertetjük.

Mindenek előtt lássuk a monokróm festményeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezeket a lenyűgöző képeket nevezzük monokróm technikának melyre Schmid-t egy egészen érdekes módszert fejlesztett ki. Amellett, hogy ezzel a technikával izgalmas alkotásokat lehet létrehozni, nagyon jól lehet gyakorolni a szín értékek megértését a festészetben. A szín értékek megfelelő használata a festészetben és a rajzban egyaránt nagyon fontos. A festészetben a sok szín gyakran nehezíti a megfelelő színértékek megtalálását, beazonosítását és megjelenítését. Ugyanis a sok szín nehezíti ezt a feladatot. emiatt kölönösen a kezdő. kevés gyakorlattal rendelkező festőknek nagy segítség lehet a színek lecsökkentése, minimalizálása egészen a monokróm kontrasztig.

Richard Schmid többféle színvariációval dolgozik a monokróm festményein. Elsősorban, barna és vörös színkeverékeket, Vörös föld (Terra rosa), Velencei vörös, Égetett Sienna, Transzparens oxid vöröset és ultramarin kék színeket használ ebben a technikában különböző variációkban.

Ezt a technikát és a Richard által alkalmazott monokróm színkeverési módszereket és textúra képzési technikákat is meg fogjuk ismerni a Monokróm száraz ecset festőtechnika tanfolyamon sok egyéb technika mellett!

 

Monokróm Száraz Ecsettel való Festés Online Festőtanfolyam

Ismerd meg az Orosz és amerikai portréfestőmesterek technikáit!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon is!