Online virágcsendélet festő tanfolyam

Vagy jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaim eléréséhez

10-1-4

 

A virágcsendélet festő tanfolyam lényege, hogy a csendéletfestés hazánkban legnépszerűbb irányzatával a virágcsendéletek festésével ismerkedjünk meg. A virágcsendélet festés amellett, hogy esztétikus alkotásokat hoz létre, a festészetben való jártasságunkat is képes magasabb szintre emelni. A virágcsendélet festéssel kitűnően lehet gyakorolni a kompozíciót, színtant és szinte mindenféle festőtechnikát is. Ezáltal aki virágcsendéleteket fest, a festészet egyéb témáiban való alkotásra is felkészíti önmagát.

A tanfolyamon 6 db oktatóvideót tartalmaz. Mindegyik videóban elejétől a végéig megfestek egy-egy festményt melyet közben kommentálok is, hogy mit miért csinálok. Ezenkívül a tanfolyam tartalmaz több kisebb videót, ahol speciális technikákat mutatok be, mint pl. virágszirom festése stb.

A tanfolyam emellett foglalkozik a csendélet kompozíció összeállításával, az absztrakció alkalmazásával a csendéletfestésen belül, a festői benyomások, impressziók jelentőségével. A tanfolyamon a színkeverésről, a megfelelő csendéletbeállításról is lesznek leckék. A tanfolyam a videókon kívül fotókkal illusztrált szöveges tananyagból áll, így alkotva a videókkal együtt egy komplex tudáscsomagot.

 

Miért jó az online festőtanfolyam?

Mert otthonodban, kényelmesen saját időbeosztásod szerint végezheted mindíg akkor mikor éppen ráérsz.

Mert sokkal több tudásanyagot lehet belesűríteni, mint egy hagyományos 1-2 napos élő kurzusba.

Mert az oktató videók bármikor megállíthatók, kimerevíthetők, visszatekerhetők, újrajátszhatók stb. Így alaposan meg tudsz figyelni minden egyes mozdulatot.

Mert a szöveges tananyag mindíg visszaolvasható, saját célra lementhető, kinyomtatható stb. Így nem fordulhat elő, hogy elfelejted amit az oktató mond stb.

 

Leckék

1. Lecke, A virágcsendélet festés szerepe és története (Virágcsendélet fest. tanfo.)

Szerző: KINVA

  A mai értelemben vett csenéletet, Giorgio Vasari még, „természetes dolgok” –nak nevezte majd a Flamandok „stilleven – étel darabok” az angolok ebből fejlesztették a „Still life – csendélet” kifejezést a, franciák „Nature Morte – Halott természet” kifejezést  használják. A csendélet egy olyan festmény, ami különféle tárgyak csoportját ábrázolja. Ezek a tárgyak hagyományosan virágok, gyümölcsök, ételek, […]

11. Lecke Tipikus hibák a virágcsendélet festésben (Virágcsendélet fest. tanfo.)

Szerző: KINVA

Az alábbiakban bemutatok néhány hibás csendéletet és rámutatok a hibáikra is. Azért fontos ezeknek a tanulmányozása mert olyan hibákat mutatnak, melyek tipikusnak nevezhetők, és az elrontott csendéleteknél ezek a hibák minduntalan visszaköszönnek. Ha megtanuljuk felismerni őket, akkor könnyebb lesz elkerülni saját munkánk során.   Az 1. ábrán több hiba is látható. 1. A csendélet a […]