Milyen kapcsolat van a jobb agyféltekés rajz és a monokróm festészet között? A Monokróm Száraz ecsettel való festés fantasztikus kiegészítő tudást nyújt a Jobb Agyféltekés Rajzolással foglalkozók számára…

A KINVA ART AKADÉMIA legújabb online festőtanfolyamán a monokróm száraz ecsettel való festést és más monokróm festőtechnikákat fogunk tanulni.

Ez a tanfolyam egy fantasztikus kiegészítő tudást nyújt a Jobb Agyféltekés Rajzolással foglalkozók számára.

Miért gondolom így? Erről szól az alábbi cikk.

A jobb agyféltekés rajzolás az elménk „J-mód”-ba való kapcsolása mellett, alapvetően olyan rajztechnikákat oktat aminek segítségével könnyedén lehet gyorsan, látványos eredményeket elérni rajzolás terén a korábbi tudásszinthez képest. Így lehetséges, hogy egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon 4 nap alatt látványos fejlődést érnek el a résztvevők.

De ha jobban bele gondolunk itt tulajdonképpen 4 napos tanulásról van szó ami idő alatt olyan új tudásanyagra teszünk szert, amely segít ebben a fejlődésben.

A Monokróm száraz ecsettel való festés technikáját oktató online tanfolyamon ugyanez a helyzet, rengeteg tudásanyaggal gazdagodhatnak a résztvevők amelyek segítenek a fejlődésben.

Ismerjük, hogy a jobb agyféltekés rajzolás jelenleg két tudásanyagból, épül fel. Konkrétan két szintje van a jobb agyféltekés képzéseknek.

Az első szinten magával a rajzolással ismerkednek meg a résztvevők, melyben ceruzával, szénnel és egyéb rajzeszközökkel dolgoznak, különböző rajztechnikák segítségével hoznak létre monokróm alkotásokat, rajzokat.

Jobb agyféltekés rajz

 

A második szint a Jobb agyféltekés színes festő tanfolyam, ahol a színelméletet, színkeverést, színes festés technikáját gyakorolják, itt már ecsettel, festékkel és színekkel dolgoznak a résztvevők. Itt a végeredményt jelentő alkotások már nem monokróm rajzok, hanem színes festmények lesznek.

 

Színes festés jobb agyféltekével

 

A KINVA ART AKADÉMIA Monokróm száraz ecset technikát oktató online festőtanfolyama a két szint közé ékelhető be, mintegy ráadás tananyagként.

Bár a monokróm tanfolyamon nem foglalkozunk a J-móddal, de olyan fontos technikákkal igen, amelyek a jobb agyféltekés tanfolyamok mindkét szintjét kiegészítik egymáshoz közelebb hozzák és magasabb szintre emelhetik.

A monokróm száraz ecset technikában monokróm színvilággal dolgozunk, fekete fehér, vagy vöröses barna színű monokróm alkotásokat hozunk létre, amelyek nagyon hasonlóak a grafit, szén és szépia, conté és egyéb skicc ceruzákkal létrehozható rajzokhoz.

A technika érdekessége, hogy nem ceruzákkal és krétákkal hozzuk ezeket létre. hanem olajfestékkel és ecsetekkel.

Ez a kettősség adja meg a tanfolyam esszenciáját, ez teszi lehetővé, hogy a Jobb Agyféltekés tanfolyamok két szintje közé ékeljük ezt a technikát.

A monokróm száraz ecset technika egyik rész nagyon hasonló a rajztechnikákhoz, míg másik része már közelebb áll egy kicsit a festőtechnikához, így segítve a rajzolásról a festésre való áttérést. Segít a finom ecset és festék használat elsajátításában.

A technikában dolgozunk papírra és vászonra is, így mindkét hordozót megismerjük.

A monokróm technika 1 maximum két színnel (1 szín két árnyalata) dolgozik. Emiatt a gyakorló nem keveredik el a színekben és muszáj a  szín értékek pontos használatával dolgozni ami mind a rajz mind pedig a színes festészet fontos alapját képezi. A szín értékek megismerése, megértése és alkalmazása nagyon fontos a rajzolásban hiszen ezzel hozzuk létre az árnyalatokat, tónusokat, fényeket és árnyékokat is. Ugyanígy fontos a festészetben is ez a tudásanyag.

 

Száraz ecset technikák

 

 

Monokróm festő technika vörös földfestékkel két színárnyalattal

Ennek magas szintű használatát segíti elő aMonokróm száraz ecset technika tanfolyam.

Tehát összegezve, a tanfolyam segít a rajzról a festészetre való áttérésben, az ecset és festék használatának elsajátítására a szín értékek, tónusok megismerésére alkalmazására.

Monokróm Száraz Ecsettel való Festés Online Festőtanfolyam

Ismerd meg az Orosz és amerikai portréfestőmesterek technikáit!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon!