A mai blogbejegyzésben Aaron Westerberg különleges monokróm festőtechnikáját mutatjuk be. A monokróm festőtechnikák bemutatásának itt a KINVA ART Festőművész Blogon, különleges aktualitása van, hiszen hamarosan kezdődik a Monokróm Száraz Ecsettel való Festés Online Festőtanfolyam.

Az előző bejegyzéswkből már megtudhattuk, hogy Aaron Westerberg egyik nagy példaképe Richard Schmid festőművész. Richard Schmidtet már megismerhettük itt a blogon és láthattuk különleges monokróm technikáját is. Aaron is kifejlesztette példaképe nyomdokain a aját monokróm technikáját ami hasonló Schmidtéhez de mégis eltér attól.

Aaron paletta elméletét bemutató előző bejegyzésben már szó volt egy bizonyos általa használatos monokróm palettáról.

Monokróm paletta

1. verzió

Tera Rosa Vörös föld (Windsor Newton)

Venelencei vörös (Windsor Newton)

2. verzió

Égetett umbra

Égetett Sienna

A monokróm technikában kizárólag a fenti két verzió egyikét használja. Fehér vászonra fest ezekkel a színekkel elsősorban portré és akt tanulmányokat. Ezek az alkotások annyira izgalmasak, hogy tanulmány létükre önálló alkotásokként is megállják a helyüket.

Fehér és fekete színt nem alkalmaz a technikában, a Fehér színt a fehérre alapozott vászon üresen hagyásával vagy a szín visszatörlésével éri el. Fekete színt sem használ, fekete helyett az adott verzióban található színek töményen, vastagon való felfestésével így a szín legsötétebb megjelenésével operál. A világosabb színtónusokat a festékréteg elvékonyításával prezentálja.

Néhány alkotás a monokróm képei közül.

Ha szeretnél többet megtudni erről az izgalmas festőtechnikáról akkor még jelentkezhetsz a Monokróm Száraz ecsettel való festés Online Festőtanfolyamra!

 

Monokróm Száraz Ecsettel való Festés Online Festőtanfolyam

Ismerd meg az Orosz és amerikai portréfestőmesterek technikáit!

Ha tetszett a bejegyzés kérlek oszd meg a facebookon!