Aaron Westerberg Kalifornia Államban született és San Diegoban nőtt fel. A Kaliforniai Művészeti Főiskolán végzett és eközben Jeff Wattsnál tanult. Aki az Egyesült Államokban egy közismert realista művészeti oktató. Jeff Watts műhelyeiben nagy hangsúlyt kapnak a 19. századi Európai és amerikai mesterek ábrázoló módszereinek az oktatása, Aaron munkásságában is érezhető ez a hatás. Emellett az élő művészek közül a korábban már itt a blogon is bemutatott, Richard Schmid volt rá nagy hatással akit bizonyos szempontból példaképének is tekint.

Westerberg alkotásaiban igyekszik a fény és a forma egyensúlyba hozatalára, témáiban pedig az elegancia és egyfajta időtlenség létrehozására. Mindezt úgy, hogy egyensúlyba kerüljenek a klasszikus technikák a modern művészeti ízléssel.

Aaron főleg a la príma (egy ülésben elkezdett és befejezett) alkotásokat készít, viszont stílusa nagyon szépen ötvözi a Régi mesterek hagyományait az új ismeretekkel, a modern kor témaválasztásával. Ő egy nagyon jó példája annak, hogy a régi mesterek technikáit milyen tökéletesen lehet ötvözni a modern kor szellemével a művészetek terén.

Aaron technikája nagyon izgalmas és friss, ecsetkezelése lendületes, dinamikus, de mégis kellően képes érzékeltetni az apróbb részleteket is, még az éppen szükséges mértékben.

A teljes palettával készülő színes alkotások mellett, egyik kedvenc alkotói módszere a monokróm festés, amikor összesen két színt használ a kép létrehozásához, vöröses föld színeket.

 

Érdekességek a Művész életéből

Aaron Westerberg miközben a Kaliforniai Művészeti Főiskolára járt, találkozott egy szórólappal amely Jeff Watts műtermében megrendezésre kerülő nyitott rajz workshopra invitálta az érdeklődőket, így jutott el majdani mestere Jeff Watts műtermébe, ahol elbűvölte az a mélység amellyel a mester a régi mesterek rajz és festőtechnikáit kutatta, alkalmazta. Így lett a tanítványa.

Aaron az iskola mellett, a megélhetése érdekében eleinte a Borders Könyvesboltban dolgozott. Érdekesség, hogy saját bevallása szerint a könyvesboltban való munkát a megélhetésének fedezése mellett amiatt vállalta, mert íígy 50 % kedvezményt kapott a boltban könyvvásárlásra és mivel a művészetek területén autodidakta módón is továbbképezte magát, ehhez rengeteg festészeti és művészeti témájú könyvet olvasott el, így nagyon sokat segített neki a pályája elején ez a könyvesbolti állás.

A könyvesbolti munka emellett nem volt éppen ideális, így próbált más keresethez jutni. ekkor jött egy lehetőség, hogy Jeff Watts műhelyében alkalmanként oktatóként tevékenykedett. A tanítói munka eközben igen megtetszett neki, rájött, hogy miközben oktat maga is sokat tanul, hiszen különböző kontextusokban kell megközelíteni ugyanazt a problémát a tanítványok kérdései szerint. Ez pedig arra inspirálja az oktatót, hogy maga is több oldalról vizsgáljon meg egy-egy témakört így végül is a tanítás az oktatót is tovább képzi.

Így egyre többet tanította a festészetet, míg végül elhagyhatta a könyvkereskedői állását és teljes munkaidőben foglalkozhatott az alkotással és az oktatói tevékenységgel.

Eközben egy közeli galériában elkezdték bemutatni munkáit is, így a művészi karrierje is kezdett beindulni. Az oktaói munkát annyira megkedvelte, hogy a mai napíg is tanítja a festészetet. Az USA számos nagyvárosában tart időről- időre Workshopokat miközben privát tanítványai is vannak.

A művészi karrierjében elért sikert elsősorban az internetnek tulajdonítja. Elvégzett néhány Art marketinggel foglalkozó kurzust, amelyeken főleg a szociális média marketinget tanulmányozta, majd ezt sikeresen alkalmazza is a saját alkotásainak értékesítésében. Manapság már elsősorban magánúton értékesíti legtöbb művét a galériás értékesítés helyett, a galériákban csak a Reprezentáció miatt van jelen, és csak korlátozott mennyiségben visz be alkotásokat, és csak néhány nívósabb galériával dolgozik együtt.

 

Aaron Westerberg munkái

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aaron Westberg paletta használatát és speciális monokróm festőtechnikáját a következő blogbejegyzéseinkben mutatjuk be. Érdekességként megemlítem, hogy a monokróm festőtechnikáját hamarosan induló Száraz ecsettel való festés online festőtanfolyamon is oktatni fogjuk.

Az Online tanfolyam részletei alább találhatóak!

Monokróm Száraz Ecsettel való Festés Online Festőtanfolyam

Ismerd meg az Orosz és amerikai portréfestőmesterek technikáit!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg te is a facebookon!