Nemrég kaptam a hírt, hogy néhány éve egy amszterdami bevásárlóközpontban életre kelt Rembrandt Éjjeli őrjárat c. festménye!

Az Éjjeli őrjárat Rembrandt leghíresebb festménye, a művészettörténet egyik legtöbbet elemzett műve, melynek részletei ma is a titokzatosság homályába burkolóznak. A festmény jelenleg a amszterdami Rijksmuseum legnagyobb termében függ, olyan nagy (363×437 cm), hogy elfoglalja az egész hátsó falat, pedig egyes darabokat már levágtak róla. Vitathatatlanul ez a múzeum egyik leghatásosabb festménye.

A bevásárló központ közönsége, egy lélegzetelállítóan izgalmas 17. századi akció jelenetben találták magukat, melyben egy áruházi tolvajt üldözött a városi őrjárat, szegény tolvajt végül fülön csípték, és mint kiderült ez a jelenet a nemrég felújított Rembrandt Múzeum megnyítójának promóciós kampánya volt. A történet a Rembrand kép alternatív előzményeit dolgozza fel.

A lenyűgöző történetet az alábbi youtube videón lehet megtekinteni, nézd meg te is, mindössze másfél perc az egész.

ANNA RAZUMOVSKAYA a Romantika Festője c. ingyenes elektronikus könyv letöltése

Romantikus Nőalakok Festése Anna Razumovskaya Stílusban Online Festőtanfolyam

Hamarosan indul a KINVA ART AKADÉMIA legújabb online festőtanfolyama, ahol csodálatos képeket fogunk festeni! Csatlakozz hozzánk TE is!

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg a facebookon is!