A korábbi bejegyzésben bemutattuk Anna Razumovskaya Orosz származású Kanadában élő festőművésznőt.

Anna méltán vált népszerűvé, reprezentatív festészetével. A világ főleg a figurális egész alakos emberábrázolásairól ismeri őt, amely képein többnyire nőalakok láthatóak, gyakran valamilyen nagy estélyi ruhában. Esetleg félaktok akiknek, olykor egy-egy hangszer pl. hegedű, nagybőgő stb. van a kezükben.

Az általa kialakított festészetet romantikus realizmusnak hívja. Ez abban nyilvánul meg, hogy az emberábrázolások realisztikusak, ugyanakkor a témaválasztás és az ábrázolásmód a romantika irányába mozdítja el a képeit. Emellett meg kell említeni, hogy olyan modern festészetre utaló elemeket is alkalmaz amelyek szerint absztrakt, vagy expresszív jegyek is fellelhetők alkotásain.

Az absztrakt és az expresszív jegyek főleg a képek hátterének, vagy a ruhák megfestésének módjában láthatóak.

Emellett van még egy izgalmas momentuma ezeknek a képeknek. Az emberi bőr tónusok ábrázolásában láthatóak olyan színhasználati megoldások is, amelyeket leggyakrabban az impresszionistáktól láthattunk.

Tehát mint látható igen összetett a művésznő festészete, talán ettől is olyan izgalmasak képei.

S, ha már összetettségről beszélünk akkor ehhez további adalék, hogy nem csak olajjal fest, hanem gyakoriak a szén és tus rajzok is munkái között, továbbá az akvarell és különböző vegyes technikák is jelen vannak művészetében. Ráadásul témái sem korlátozódnak csak a nő alakok festésére, hiszen ismertek különleges virágcsendéletei és portréfestményei is.

A mai bejegyzésben ezeket a portréfestményeket mutatom be.

 

 

 

 

 

Romantikus Nőalakok Festése Anna Razumovskaya Stílusban Online Festőtanfolyam

Hamarosan indul a KINVA ART AKADÉMIA legújabb online festőtanfolyama, ahol csodálatos képeket fogunk festeni! Csatlakozz hozzánk TE is!

.

Anna Razumovskaya portréfestményei

 

Anna portréfestészetének egyik legizgalmasabb eleme az anyagok változatossága amelyeket a portrék létrehozásához használ.

Érdekessége, hogy leginkább négyzet alakúak a portréi, és szokatlanul közeliek, nem a konvencionális portrébeállítások szerint komponál. A portré arcok gyakran az egész kép területét betöltik, és olykor csak az arc egy része látható.

Kissé illusztratívak ezek az ábrázolások.

Az anyaghasználatot tekintve gyakran vegyes technikát alkalmaz. Részben fest portrékat olajjal is, de legtöbb ilyen festményét egy sajátos technikával festi, melynek lényege, hogy szénnel és tussal rajzol vonalakat és kevés tónust is, a kép többi részét pedig gyakran szépiával és vagy akvarellel színezi.

Az is előfordul, hogy ebbe a szén/akvarell vegyes technikába húz bele akrillal vagy olajjal is.

 

Romantikus Nőalakok Festése Anna Razumovskaya Stílusban Online Festőtanfolyam

Hamarosan indul a KINVA ART AKADÉMIA legújabb online festőtanfolyama, ahol csodálatos képeket fogunk festeni! Csatlakozz hozzánk TE is!

 

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést, akkor kérlek oszd meg a facebookon, hogy mások is olvashassák!