Akció!

Van Gogh Festőtechnikája Online Festészeti Tanfolyam

(2 vásárlói értékelés)

Original price was: 15950,00 Ft.Current price is: 6950,00 Ft.

Több mint 10 db oktatóvideó, összesen 5 db teljes festmény végíg festését, elejétől a végéig bemutató videóval, továbbá fotókkal illusztrált szöveges leckékkel.

Mikor a videón nézed ahogyan festek az olyan érzés mintha itt ülnél mellettem, és közben te is velem együtt festenél! Csak itt annyiszor állítod meg, tekered vissza a videót ahányszor csak akarod!

Az indulás után heti két lecke várható keddi és pénteki napokon a tanfolyam befejezéséig!

Fizethetsz postai pénzesutalvánnyal, paypallal, banki átutalással, bankkártyával és Barion tárcával is!

A tananyag online zárt felületen érhető el, amihez a fizetést követően kapsz hozzáférést!

A tananyaghoz örökös hozzáférést kapsz, akár évek múlva is újra nézheted és az elvégzése nincs semmilyen ütemtervhez, határidőhöz kötve!

Kategória:

Leírás

Van Gogh élete és munkássága

ELŐSZÖR IS röviden MEGISMERJÜK  Van Gogh életét, munkásságát és a Művészettörténetben betöltött szerepét

Mivel ez a tanfolyam Van Gogh technikáját mutatja be, alapvető igény, hogy megismerjük egy kicsit magát a mestert is, akinek a titkait kutatjuk.

Ezzel a művészettörténeti betekintéssel, mintegy tiszteletünket is lerójuk a híres Holland mester előtt.

Röviden megismerjük hát életútját és munkásságát is, amely Van Gogh esetében kiemelkedően nehéz és rögös, szenvedésekkel teli utat jelent, ugyanakkor ezzel együtt lebilincselően izgalmas is.

A mester életének megismerése, talán választ ad néhány kérdésre, azok közül melyek minduntalan felmerülnek vele kapcsolatban.

 

 

Művészettörténeti jelentősége

Vajon hogyan lehetséges, hogy egy festő akit életében szinte semmire sem tartottak, mégis az egyik legnagyobb hatással volt a művészettörténet alakításában!?

Sok remek mestert fel lehet sorolni, akik mind egytől egyig hatást gyakoroltak a művészetek fejlődésére, és a maguk nemében páratlan életművet hoztak létre.

Ugyanakkor vitethetetlen tény, hogy Van Gogh valamiképpen még közülük is kiemelkedik, hiszen munkássága nyomán szinte egyenes ágon levezethető a 20. századi művészetek irányvonala.

Amikor őt emlegetjük akkor kis túlzással azt is mondanánk, hogy a 20. századi izmusok egyik atyjáról beszélünk, hiszen egyfajta sarokkőként rajta keresztül vezetett a később oly sokfelé szerteágazó művészetek „úthálózata”.

 

 

 

A rajz

Hogyan képezte magát Van Gogh a rajztudás terén, hogyan alkalmazta a rajzolást az alkotói folyamataiban?

Van Gogh egész alkotói munkássága idején folyamatosan képezte magát a rajztanulás terén.

Levelezéseiből kiderül, hogy folyamatosan elégedetlen volt a saját rajztudását illetően, és ennek hangot is adott.

Éppen emiatt rengeteget rajzolt, vázlatokat készített, és igyekezett fejleszteni magát ezen a területen is.

A rajz nem csak az alkotások pontossága miatt volt fontos, de a vázlatolás fontos részét képezte alkotói folyamatainak is.

Ez egy hatalmas tudáshalmaz sokféle válaszlehetőséggel, melyeket sorban megismerünk a tanfolyam alatt.

 

 

Az anyagismeret 

Miért kell megismerni a festészet anyagait? Milyen régi, és milyen modern anyagokat használhatunk a Van Gogh féle festőtechnikában?

A festészetben a különböző technikákat, festékekkel és festőszerekkel vitelezzük ki, így hozzuk létre alkotásainkat. Ebből egyenesen következik, hogy a siker érdekében pontosan meg kell ismernünk ezeknek az anyagoknak a tulajdonságait, a bennük rejlő lehetőségeket és használatuk módjait.

Van Gogh maga is nagyon tudatosan használta fel a festészet anyagait az alkotói munkájában.

Pontosan tisztában volt azzal, hogy a különböző anyagokkal milyen hatásokat érhet el.

Az impasto technikájának egyik lényege is éppen ezeknek az anyagoknak a megfelelő manipulálásában rejlik.

 

 

Van Gogh színei 

MIlyen színeket használt Van Gogh a festészetben? Milyen tudatosság rejlett a színhasználata mögött?

Van Gogh feljegyzéseiből tudjuk, hogy nagyon nagy hangsúlyt fektetett a megfelelő színek használatára. Ugyancsak fontos volt számára a festék minősége is.

Rengeteget vizsgálta, kutatta az egyes színek tulajdonságait, és egymásra gyakorolt hatásait.

Ezt a tudást aztán természetesen felhasználta az alkotó folyamataiban is.

Van Gogh tehát rendkívüli tudatossággal használta a színeket, és minden amit a képein láthatunk egy következetes és megfontolt  intellektuális folyamat végeredménye.

 

 

A követendő példa

Mit tanulhatunk Van Goghtól? Hogyan profitálhatunk abból, hogy megismerjük őt?

Van Gogh kitartó állhatatossága, amelynek köszönhetően megküzdött minden nehézséggel, akadállyal melyet az élet elállított, sok szempontból követendő példa lehet napjaink alkotói számára is.

A Holland mester felismerte a saját hiányosságait a festészet terén, és kitartó munkával próbálta ezeket kiküszöbölni.

Folyamatosan képezte önmagát, állandóan kísérletezgetett azon igyekezve, hogy fejlessze a festészeti technikáját és tudását.

Ez a tudásszomj hajtotta egész pályája folyamán.Kitartása becsülendő és egyenesen példaértékű, korunk festőgenerációjának is.

 

 

Van Gogh festőtechnikája

Van Gogh technikája az egyik legérdekesebb festőtechnika, melyet festők ezrei kutatnak és próbálgatnak szerte a világban

Van Gogh festőtechnikája nagyon különleges. Egyszerre van benne jelen a lendület és a kimértség. A faktúrája fantasztikus gesztusokat tár elénk, melyek a szabályos, kontrollált, monoton ecsetvonásokkal keveredve csodálatosan változatos vizuális élményt tár a néző elé.

Az impasto technika alkalmazásának egyik legszebb történelmi példáját tája elénk Van Gogh festészete. A Holland mester kitűnően értette a festékek áramlásának tulajdonságait, és a manipulálásuknak különböző módozatait egyaránt.

Ez a tudás eredményezte hogy festményei erősen plasztikusak, a színfoltjai pedig szinte tapintható textúrákból állnak.

Egyedüölálló technikájának alkalmazásával elérhetővé válik ez a fajta látványos képalkotás mely jellemző volt a Holland mesterre.

 

Van Gogh Festőtechnikája Online Festészeti Tanfolyam termékről 2 értékelés

  1. Fodor Juci (megerősített tulajdonos)

    Jò volt, csak hiànytam a napraforvòs vàza megfestèsèt

  2. Fodor Jutka (megerősített tulajdonos)

    Nagyon sokat tanulhattam a festőről, de egy problémám azért van: ami miatt elsősorban meg vettem a video sorozatot, a napraforgók megfestése a vázában, az nincs benne

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .