Ígértem, hogy beszámolok a vatera festményeladási kísérletemről, nos már meg is vannak az első tapasztalatok.  3 festmény már elkelt, és a többit licitálják, de közben már kétszer letiltott a vatera.

Konkrétan mi is történt?

Először egy, már licitált festményemet felfüggesztették, az alábbi szöveggel:

„Tájékoztatjuk, hogy az alábbi hirdetést a Vatera felfüggesztette az aktív kínálatból, mivel a meghirdetés módja nem felelt meg a szabályoknak.”

Itt valószínűleg az nem tetszett a vaterának, hogy a „személyes átvétel rovatba” ahová a rendszer maga ajánlotta fel a helységnevet (Várdomb) további szöveget is enged írni a rendszer, én pedig beleírtam, hogy „személyes átvétel, az otthonomban található műteremben”

A vatera ezt úgy értelmezte, hogy én a vaterán kívüli megegyezést megkönnyítő adatokat adtam, meg. Mintha nem tudna bárki is elérni akár személyesen, telefonon, vagy e-mailben, ha beüti a google keresőbe azt, hogy „kinva”!? 🙂

Miután a Várdombon szövegen kívül, kitöröltem a „személyes átvétel a műteremben” mondatot, újra aktiválhattam az aukciót, de a licitálások eltűntek, az addig 8000,- Ft-on álló licitek lenullázódtak.

Ma délelőtt másik 3, már licitált festményt tiltott le a vatera, az alábbi szöveggel:

„Értesítjük, hogy az alábbi termékét töröltük, mert az nem felelt meg a Vaterán érvényes szabályoknak.
A terméket az alábbi okokból kellett törölnünk:

Nem megengedett a direkt kapcsolatfelvételre buzdító (e-mail címet, telefonszámot, kapcsolatfelvételre alkalmas adatokat tartalmazó vagy kereskedelmi jellegű weboldal címét, teljes nevet, amatőrrádiós hívójelet, stb. tartalmazó) termékleírások vagy képek elhelyezése. Ennek minősül többek között minden olyan hirdetés is, amelyet a Vatera értelmezésében kizárólag a fentebb felsorolt információk megszerzése érdekében indítanak.

Nem megengedett a terméklapon keresztül történő üzenetváltásban a tényleges adás-vétel tárgyát képező termék helyett, jutalék elkerülés céljából más, olcsóbb aukció leütésére történő nyílt vagy burkolt formában történő felhívás, célzás. Az ilyen módon ajánlott hirdetéseket a Vatera úgynevezett kapcsolatfelvételi terméknek minősíti és eltávolítja a rá utaló üzenetekkel együtt.”

Hogy pontosan mi nem tetszett, azt nem tudom, hiszen konkrétumot nem írtak. A termékleíráson volt 3 fotó, amit a saját weboldalamról linkeltem át, de ezt a vaterán nem lehet látni, továbbá odaírtam, hogy megoszthatják a facebookon is a licitált terméket, de erre van alul a beépített vatera like gomb, ezen kívűl szerepelt a szövegben a KINVA ART és a KINVA ART AKADÉMIA szöveg. Ezeken kívül semmilyen olyan elem nem volt ami beleférhet a fenti indoklásba, valójában még ezek sem, de csak erre tudok gondolni.

Így nézett ki a termékoldal mielőtt megváltoztattam, a mostani kinézetet meg tudjátok nézni egy aukciós képemen.

 

Ezután a törölt 3 aukciót, újra kellett indítanom, természetesen minden alkalommal új termékfeltöltési díjakat számolt fel a vatera. Ezen kívül a licitek is elvesztek nyilván. A képek megint 1 Ft-on állnak. Természetesen, ezúttal töröltem minden képet a terméklapról, és a kinva art és kinva art akadémia szövegeket is, és facebookos megosztásra sem bíztatok senkit. A maradék aukciókat pedig átírtam ugyanígy. Ezzel minden módosított aukciónál újra kifizettem a termékfeltöltési és kiemelési díjakat. Nem rossz üzletpolitika!

A másik reakcióm az volt, hogy azonnal regisztráltam a Galéria Savarián és ott is hamarosan hirdetek, lássuk mi a különbség a két platform között.

A vicc az egészben az, hogy senki, semmilyen valós adatot nem tudott kinyerni az oldalból, mégis törölt a vatera.

Vajon mi ennek az oka!?

Nem összeesküvés elméletre kell gondolni, egyszerű a magyarázat.

A vatera automata algoritmusokkal próbálja kiszűrni az ilyen adat, megadás, aukción kívüli megegyezésekkel kapcsolatos csalásokat. Ezek az algoritmusok nem tökéletesek, és sokszor nem megfelelően értékelik az információkat. A vatera üzletpolitikája szerint, pedig, inkább legyen vaklárma (az eladó majd újra fizet termékfeltöltési díjat) mint, hogy véletlenül a vatera károsodjon meg, emiatt hiper érzékenyre vannak állítva ezek az algoritmusok.

Így fordulhat elő, hogy ott is csalás gyanúját látják, ahol szó sincs ilyesmiről.

Ha a vaterán kívüli megegyezést akarnák tiltani, akkor esetemben a KINVA kifejezés használatát, vagy a saját nevem használatát kellene tiltani, hiszen ezen kereső szavakkal engem azonnal el lehet érni a neten. Persze ezt nem tilthatják, de ehelyett a buta algoritmusoknak kell megfelelnünk. Hogy mi a jó egy buta, logikátlan algoritmusnak,azt pedig tapasztalati úton kell kikísérletezni.

Erre jó többek között ez az eladási kísérlet.

IDE KATTINTVA TUDOD MEGNÉZNI AZ AUKCIÓKAT!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon!

"

Vatera festményeladási tapasztalatok

Ha téged is érdekel a vaterás festmény eladás, akkor jó hírem van. Most kísérletezek vele, és a tapasztalataimat megosztom az érdeklődőkkel. Nem akarok mindíg mindenkit ezzel terhelni, így ha téged különösen érdekel, iratkozz fel erre a listára és akkor időben hozzájutsz minden fontos információhoz, ezzel kapcsolatban!