A KINVA ART AKADÉMIA weboldalai megújulás előtt állnak!

A megújulás indoka a jelenlegi webtárhely szolgáltatóba vetett hit megingása, a honlapok és a tanfolyami oldalak elérhetőségével kapcsolatos szaporodó problémák.

Az elmúlt évben többször elérhetetlenné váltak a weboldalaink és sajnos adatvesztés is előfordult. Amikor kb. 4 évvel ezelőtt az első weboldalamat a kinvaart.com címen elindítottam, akkor még nem láthattam előre ezeket a problémákat. Már a kinvaart.com oldalt is ennél a jelenlegi tárhelyszolgáltatónál indítottam és évekig nem is volt semmi probléma. Sajnos a 2016-os évben valami megváltozott a szolgáltató műszaki hátterében ami sorozatos hibákban nyilvánult meg.

Úgy gondolom, hogy ez teljesen elfogadhatatlan egy olyan kezdeményezés számára, mint amilyen a KINVA ART online festőtanfolyamok. Hiszen sok ember vetette belém bizalmát amikor online festőtanfolyamba kezdet nálam.

Emiatt a szolgáltató váltás mellet döntöttem. Nem volt könnyű döntés hiszen nagyon sok háttér munkával jár a weboldalak és a tanfolyamok áttelepítése egy új oldalra. Sajnos anyagilag sem szerencsés dolog. De most eljött a pillanat amikor meg kell tennem ezt a lépést.

 

A jelenlegi helyzet leírása

Jelenleg az történt, hogy valamilyen biztonsági résen keresztül spammerek hozzáfértek a webtárhelyemhez és spam leveleket kezdtek küldözgetni a kinva art weboldalakról. A szolgáltatóm annyiban hibás, hogy egyrészt nem volt technológiailag felkészülve ennek a problémának az időben történő kiszűrésére. Ezenkívül a szerződés szerinti heti mentés helyett csak egy hónappal korábbi mentésük volt az oldalaimról. Ezek elfogadhatatlan tények. A weboldalaimat emiatt kénytelenek voltak ideiglenesen elérhetetlenné tenni, kikapcsolni, amíg a hibát elhárítják. Sajnos ebben nem bizonyultak sem túl gyorsnak sem pedig kezdeményezőnek.

Jelenleg a hiba kijavításán dolgoznak ami akár még napokat is igénybe vehet szerintük.

Ezért hoztam meg ezt a döntést és kerestem egy új szolgáltatót, aki kifejezetten profi védelemmel garantálja, hogy efféle hiba többet ne fordulhasson elő. Szerencsére sikerült olyan weboldal rendszert a mai napon felépíteni, ami az előzővel megegyező módon néz ki és ugyanúgy működik, így nektek felhasználói szempontból sem lesz furcsa az átálás. A technikai részletekkel nem untatlak titeket, de az a lényeg, hogy az új oldallal nem lesznek ilyen gondok a jövőben, vagy ha lesz is karbantartás akkor csak rövid ideig érzékelhető ami a normális a weboldalak világában.

 

A régi tanfolyami weboldalak sorsa

Az onlinefestotanfolyam.com oldalt is fenntartom kb. 4-5 hónapig. Ennyi időre van még kifizetve az elöző cégnél a szolgáltatás. Ez alatt az idő alatt miután visszakapcsolták az oldalt mindenki elérheti majd a tanfolyamokat ott továbbra is. Viszont ez idő alatt az új tanfolyamokat már nem ott fogom indítani, hanem ezen az új oldalon. A régi tanfolyamokat is át telepítem ide. Ha letelt a 4-5 hónap akkor meg fog szűnni az elöző oldal, de addigra minden régi és az új tanfolyam is itt elérhetővé válik. Időközben akiknek a régi oldalon volt tanfolyama át kell majd ide regisztrálnia. Ennek idejéről és módjáról majd időben értesítek mindenkit.

Az elkövetkező 4-5 hónapban a kinvaart.com festőműész blog meg fog szűnni a régi helyén. A cikkek ide átkerülnek és a jövőben a kinvaart.com weboldal szerepét, a mindenki számára nyitott szakmai cikkek közlését is ez a weboldal fogja betölteni. A kinvaart.com cím is erre az oldalra lesz irányítva. Tehát a kinvaart.com és az onlinefestotanfolyam oldal is egy helyen lesznek.

 

A félreértések elkerülése végett!

A közelmúltig használt és jelenleg elérhetetlen tanfolyami oldal címe onlinefestotanfolyam.com

ennek a jelenlegi oldalnak a címe nagyon hasonló de ettől eltérő: onlinefestotanfolyamok.com

Tehát többes számú alakba került erre figyeljetek majd oda, nehogy összekeverjétek a kettőt.

 

Tehát a plein air festőtanfolyamot ami 2016. 11. 15.-én kezdődik, már itt ezen az új oldalon fogjátok megtalálni. aki már jelentkezett hamarosan kap tőlem egy e-mailt amiben leírom hogyan tud ide átregisztrálni!

Aki csak ezután szeretne jelentkezni, ő már itt, ezen az oldalon tudja megvenni a tanfolyamot!

Ugyanezen okból a Virágcsendélet festő tanfolyamot is átirányítom erre az oldalra, hogy ne keljen további napokig várni a tanfolyam folytatására, míg visszaáll a régi oldal. Ezért a virágcsendélet festő tanfolyam résztvevői is kapnak hamarosan egy emailt arról, hogy miként tudnak átregisztrálni ide.

 

Türelmeteket köszönve szeretettel:

Krisztián