Még ennyi időd maradt!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

mp

FOGLALD LE A HELYED MOST!

A tanfolyam indul: 2019. február 12. este 19. 00.-kor

Addig kapható bevezető áron!

Impaszto technika

Online Festészeti tanfolyam
Megrendelés!
KINVA ART AKADÉMIA ONLINE FESTŐTANFOLYAMOK

Az impaszto festőtechnika

Online tanfolyam

Az impaszto festőkéses technika az egyik leglátványosabb festőtechnikának számít.

A régi idők mesterei és modern festők egyaránt szaívesen használták és használják napjainkban is.

Ennek a festőtechnikának az alkalmazását tanuljuk meg ezen a festőtanfolyamon.

9

Festőtechnika

Az impaszto festőkéses technika egy sor különböző mesterfogásból áll, ezeket sajátíthatod el.

9

Művészettörténet

Az impaszto technikával kapcsolatos művészettörténeti alapismereteket is megtanulod.

9

Tippek, Trükkök

A technikához rengeteg apró kis trükk, létezik melyeket megismerhetsz, megkönnyítendő a munkádat.

9

Anyagismeret

Megismerheted az impaszto festőtechnika speciális anyagait

Miért van szükség erre a tudásra?
Mit nyersz vele?

Ha te is festészettel foglalkozó alkotó vagy, akkor tudod, hogy a tanulásnak sosincs vége. Azt is tudod, hogy egy-egy jó technika mennyit segít neked abban, hogy jobb alkotásokat hozzál létre.

Ennek a tanfolyamnak is ez az egyik célja, hogy a végére többet tudjál, hogy jobb festő legyél.

De van itt még valami!

Azt gondolom, hogy ezzel a festőtechnikával kifejezetten szélesedhet a technikai repertoárunk, segít abban, hogy változatosabb alkotásokat hozhassunk létre a jövőben!

Művészettörténet

A művészettörténeti háttér ismerete hozzátartozik a festészet tanulásához. Ezek az ismeretek tartalmazzák azokat a szilárd alapokat, melyekre támaszkodni tudunk, amikhez viszonyíthatunk. Ezek nélkül a fundamentumok nélkül nem tudnánk elhelyezni önmagunkat sem alkotásainkat a festészet területein. Továbbá a régvolt idők mesterei taposták ki azt az utat melyen magunk is járunk jelenleg. Így a saját magunk fejlesztésén kívül, tiszteletünket is leróhatjuk előttük azzal, ha megismerjük őket.

Anyagismeret

Ha már van technikánk, tudjuk mit hogyan kell megcsinálnunk, hogy elérjük a kívánt hatást készülő festményünkön, akkor gyakran szaladunk bele, bizonyos problémákba. Ezek többnyire olyan jelenségek szoktak lenni, hogy hiába próbáljuk egyik másik technikát megvalósítani, de valamiért sikertelenek próbálkozásaink. Ezek sokszor amiatt történnek, mert nem a megfelelő anyagokkal próbálunk egy-egy technikát kivitelezni. Ezért nagyon fontos az egyes technikákhoz való anyagok ismerete is.

Festőtechnikák

Ha megismertünk néhány nagyszerű mestert, akik a múltban valami különlegeset alkottak, joggal merül fel bennünk a kérdés egy-egy nagyszerű mestermunka láttán, vajon ezt hogyan csinálta, hogyan festette így meg a régi mester? Ezekre a kérdésekre kapjuk meg a választ akkor, ha megismerjük azokat a mestertechnikákat, melyekkel a múlt művészei is alkottak. Fel kell ismerni azt a tényt is, hogy ezeket, vagy az ezekből származó a technikákat alkalmazzák a napjainkban is alkotó, legnagyobb mesterek is.

A hibák elkerülése

Végül, ha festünk akkor számtalan alkalommal kerülünk bele abba a helyzetbe, hogy bizonyos hibákat produkálunk. Ezek nagyon sok, különböző okból következhetnek be, és nekünk felkészülten kell fogadnunk őket, hogy kijavíthassuk e hibákat. De sokkal jobb, ha lehetőleg el sem követjük őket, hiszen azzal időt, bosszúságot spórolunk meg magunknak. Számtalan olyan apró kis mesterfogás van, melyekkel e hibákat elkerülhetjük. Ezek ismerete is szükséges tehát ha festészettel foglalkozunk.

Az első lépések

AZ ELSŐ LÉPÉSEK JELENTIK MINDAZT A FONTOS KIINDULÁSI ALAPOT, MELYEK NÉLKÜL NEM LEHET SIKERES Az impaszto TECHNIKA

A tanfolyam tematikája

Művészettörténet

A művészek által alkalmazott impaszto technikák igen sokfélék és széles skálán mozognak.

Ezeknek a technikáknak a kifejlődése és alkalmazása szoros összefüggést mutat a festészetben használt anyagok fejlődésével.

Tehát az anyagok létrejötte, megtalálása, felfedezése adta meg a lehetőséget új technikák kialakulására is.

Így fejlődött az impasztó technika is a művészettörténet folyamán.

A különböző művészettörténeti izmusok pedig, markánsan kiaknázták ezeket a technikai lehetőségeket és gyakran egészen a végsőkig feszegették ezek határait.

Ezt a fejlődési irányvonalat is meg fogjuk ismerni a tanfolyamon.

 

Az impaszto anyagai

Az impasztó technika különböző formákban rendszeresen felbukkant a történelem folyamán. 

Ezek különböző anyagokkal történtek. Ezeknek az anyagoknak az elkészítése házilag is igen könnyen, gyorsan és olcsón lehetséges.

Bár napjainkban igen jó minőségű és változatos anyagok szerezhetők be az impasztó technikához is.

A művészellátókban kaphatóak gyári impasztó paszták, de a tanfolyamon mégis megtanuljuk ezek elkészítését.

Az impasztó technika ugyanis igencsak anyagigényes technika, a vastag, sűrű impasztó rétegek nagy mennyiségű anyagfelhasználást igényelnek. Éppen emiatt szükségszerű ezen anyagok házilagos előállítását is megismerni.

Mivel gyakorlatilag percek alatt tudunk saját impasztó pasztákat készíteni akár olaj, akár akrilfestéssel foglalkozunk, emiatt kár lenne ennek az olcsó és egyszerű alternatívának a megismerését kihagyni.

A tanfolyamon tehát ezeket is megismerjük majd.

 

A technikák

Az impasztó technikák különböző módszerekből állnak.

Ezek lehetnek felület előkészítő alapozó technikák, festőkéses festőtechnikák, és ezek kombinációi, illetve ecsetes festéssel való kombinációk egyaránt.

A technikák lehetségesek olaj és akrilfestékkel is illetve ezek kombinációjával is.

Mindegyik módszert meg fogjuk ismerni és ki fogjuk próbálni a gyakorlatban is az online tanfolyamon.

 

Mester technikák

Az imasztó technikát számos ma élő művész is szívesen alkalmazza, és sikeresen használják reprezentatív alkotásaik létrehozása közben.

Ezeknek a mestereknek egy részével is megismerkedünk a tanfolyamon.

A tanfolyam anyagához tartozó festészeti oktatóvideókban, 1-1 festmény festését fogom demonstrálni.

Ezekben a videókban un. „mestermásolatokat” fogunk készíteni.

Ezeknek a mestermásolatoknak a megfestésével lehetőségünk nyílik egy-egy mester technikájának megismerésére. 

Olyan mesterek technikájával ismerkedünk meg, mint pl. Ignat Ignatov vagy a napjainkban egyre keresettebb Andre Kohn.

Ez az ismeret segít abban, hogy a saját alkotásainkba is beilleszthessük ezeket a technikákat.

 

Tanulj Festészetet Online!

Tanulj kényelmesen, otthonodban, a saját időbeosztásod és tempód szerint, kötöttségek nélkül!

Mi az az Online Festőtanfolyam?

A lényeg, hogy a tananyagot fizetés után egy online oktatási felületen tudod elérni.

A tananyag fotókkal illusztrált elméleti anyagból, gyakorló feladatokból és olyan oktatóvideókból áll, ahol egy-egy festmény megfestését demonstrálom neked lépésről-lépésre, elejétől a végéíg. Közben természetesen instrukciókat adva, kommentálom is, hogy mit miért csinálok.

A tanfolyamon a fent bemutatott festményeket fogjuk lemásolni, megismerve ezzel Munkácsy festőtechnikáit.

Miért jó online tanulni? Mert nincs időhöz és helyhez kötve. Akkor és ott olvasod, vagy nézed a tananyagot amikor és ahol éppen neked alkalmas. Csak internet kapcsolat kell hozzá és valamilyen internetet megjelenítő készülék. Ez lehet Okos TV, Asztali számítógép, Laptop, Tablett, vagy akár egy Okostelefon is.

Tipp:

Az elméleti tananyagot pl. kényelmesen egy fotelben ülve is el tudjuk olvasni egy tablettel, okostelefonnal. A festéshez pedig a számítógép, vagy éppen okos tv mellé állítsuk a festőállványunkat és kövessük lépésről lépésre a demonstráló videót, így fessük meg a képeket. Ha megakadunk akkor megállítjuk a videót, vagy ahányszor csak akarjuk az egyes részeket vissza is tekerhetjük.

Van e határidő? Nincs semmilyen határidő, a megvásárolt tananyaghoz örökös hozzáférést kapsz, a tanulást bármikor megszakíthatod, vagy folytathatod, visszanézheted a tananyagot akár évek múlva is.

Tarts velünk te is!

A legkényelmesebb tanulási mód, az otthoni tanulás!

Így néz ki ha online oktatóvideó segítségével festesz

a lenti képeket festjük majd meg a tanfolyamon

Mesterünk

„A KINVA ART AKADÉMIA  oktatója:

Nagy Krisztián – KINVA

 

KINVA Saáry Zoltán tanítványaként kezdett a festészettel foglalkozni. Mestere útmutatásait a saját kísérletezgetésekkel, és  egyéb autodidakta tanulási módszerekkel egészítette ki.

Több külföldi online festőtanfolyamot elvégezve, és Angol nyelvű szakkönyveket fordítgatva jutott el odáig, hogy végül a saját módszereinek fejlesztésébe kezdhetett.

Innen jött az online oktatás módszere is, hiszen látta a Nyugati festők példáját, és résztvevőként maga is megtapasztalhatta ennek az új oktatási módszernek a hasznosságát, előnyeit.

Szenvedélyesen kutatja a Régi Mesterek titkait, feltárja és kipróbálja azokat a festőtechnikákat, melyeket ők alkalmaztak a művészettörténet folyamán.

Továbbá sokat kísérletezik a festészet anyagainak, festőszereknek, festékeknek a házilagos előállításával is, ezzel is gyarapítva tudását, és ezen az anyagok alkalmazásával a saját technikáját tökéletesíti.

Ha többet szeretnél megtudni, mesterünkről, akkor az alábbi gombra kattintva megnézheted a kinvafestmenyek.com oldalon található, személyes blogját és alkotásait is itt tekintheted meg.”

 

 

 

 

A tanítványok írták

Legtöbb művész igyekszik úgy átadni a tudását, hogy a titkok azért megmaradjanak. Én tíz éve alkotok rendszeresen, sok nemzetközi tanfolyamon részt vettem kevés olyan önzetlen művésszel találkoztam, mint Krisztiánt, ő nem tartja meg a tudását, hanem megosztja az összes tapasztalatát. Tanfolyamai részletesek, információban, tudásban gazdagok. Szeretettel ajánlom ?

Karsay Ildikó

Krisztián fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy mi minél többet tudjunk a festészetről, akár a gyakorlatban. Akadémiája az első online oktatóoldal ahol festészetet tanulhattok, mindenkinek szívből ajánlom, igazi megtérülő befektetés a saját kreativitásodba!

Burján Aster Eszter

AsterGlass Design: az üvegre festett világ

Értékrendem

A KINVA ART filozófiája az én személyes alkotói és oktatói értékrendem az alábbi 5 pillérre épül. Ez az 5 vezérelv az amely meghatározza az alkotói és oktatói tevékenységemet.

Az egyén tisztelete

Hiszem, hogy minden ember egy önáló, szuverén személyiség és mindenkinek joga van azzal foglalkoznia amivel csak szeretne. Az alkotói tevékenység nem kiváltság, hanem egyéni választás lehetősége. Iskolai végzettségtől és intellektustól függetlenül, mindenkinek joga van, festeni, alkotó munkát végezni, hiszen az ember az alkotásra lett teremtve. Ezt a jogot nem veheti el tőlünk senki, arra hivatkozva sem, hogy pl. csak egy bizonyos rétegnek lehet köze a művészet létrehozásához, vagy megértéséhez.

A mesterség tisztelete

A festészet eredendően mindíg is mesterség volt a múltban, és mesterség napjainkban is. Mint minden szakmában, itt is vannak kötelező ismeretanyagok, mint pl. anyagismeret, színtan, festőtechnikai ismeretek stb. Nem értek egyet azzal, hogy felelőtlenül, mindennel festünk aminek színe van és ragad, és nem foglalkozunk a képek tartósságával, jövőjével. Azzal sem értek egyet, hogy a haladás szellemében, el kell vetni a klasszikus realista festészet ábrázolási formáit, értékrendjét. Azzal sem tudok azonosulni, hogy ami klasszikus, vagy realista és nem modern, az értéktelen, giccs stb.!

A hagyományok tisztelete

Úgy gondolom, hogy nem szabad hagyni, hogy a régi mesterek tudása, és hagyományai feledésbe merüljenek. Ez a tudás része a festészet egyetemes ismeretanyagának, és minden amit ma tudunk a festészetről ezen alapokon nyugszik. Ezt a tudást nem elvetni, elfeledni kell, hanem magunkévá tenni és ápolni, fejleszteni.

A minőség tisztelete

Az a véleményem, hogy függetlenül attól, hogy az alkotó kezdő amatőr vagy tapasztalt profi, egy műnek, az alkotójától telhető legjobb minőségűnek kell lennie, tükrözve az aktuális tudásszintjét. A minőséget meghatározza, az alkotó festészeti szakmai tudása, jártassága és a gondolatisága. Egy festménynek érthetőnek, intellektuálisan tartalmasnak, gondolatébresztőnek kell lennie. Egy festmény legyen esztétikus, és legyen képes érzelmek kiváltására a szemlélőből.

A tudás tisztelete

Azt az elvet vallom, hogy életünk végéig tanulunk. Így a tudásunk is életünk végéig gyarapodik. Így van ez a festészet területén is. Ha festészettel foglalkozunk kötelességünk a tudásunkat gyarapítani, és egy bizonyos ponton túl a tudás megosztása is kötelességünkké válik. Ez a szemlélet segítette az emberiséget az egész történelme folyamán. Ha az ember nem gyarapította volna tudását, és a megszerzett tudást nem adta volna tovább akkor ma még mindíg szakócával dobálóznánk. A művészet története is a tudás gyarapításáról és továbbadásáról szól.

Ámos Imre szavai jutnak eszembe, “Egy művésznek a művészete a vallása és a hite, amellyel az emberiséget tiszteli és szolgálja”.

megrendelés itt!

Rendeld meg most a tanfolyamot a kedvezményes bevezető áron! 

Impaszto Festőkéses Technika Online Festészeti Tanfolyam. Több mint 10 db oktatóvideó, összesen 7 db teljes festmény végíg festését, elejétől a végéig bemutató videóval, továbbá fotókkal illusztrált szöveges leckékkel. Mikor a videón nézed ahogyan festek az olyan érzés mintha itt ülnél mellettem, és közben te is velem együtt festenél! Csak itt annyiszor állítod meg, tekered vissza a videót ahányszor csak akarod!

15950,- Ft Helyett…

Bevezető ár, most csak…

5950,- Ft 

Fizetheted belföldi, vagy külföldi  forintátutalással, bankkártyával, paypalel, vagy postai pénzesutalvánnyal is!

A tanfolyam 2019. február 12-én este 19.00.-kor indul. Ekkor jelenik meg az első lecke. Ezután heti két leckeérkezése várható, keddi és pénteki napokon, egészen a tanfolyam végéig. 

A tananyag online zárt felületen érhető el, amihez a fizetést követően kapsz hozzáférést!

A tananyaghoz örökös hozzáférést kapsz, akár évek múlva is újra nézheted és az elvégézse nincs semilyen ütemtervhez, határidőhöz kötve!

Gyakran Ismételt Kérdések
Mit jelent az, hogy online festőtanfolyam?
Az online festőtanfolyam lényege, hogy a tananyag egy zárt online felületen keresztül érhető el. A zárt felülethez a tanfolyam megvásárlását és befizetését követően kapsz hozzáférést.
Miből áll egy ilyen online festőtanfolyam tananyaga?
Az online festőtanfolyamok tananyaga igen összetett. A tatanyag egy része fotókkal illusztrált szöveges tartalomból áll. A tatanyag többi része oktatóvideók formájában tekinthető meg. Vannak un. „rövid” és „hosszú” videók. A rövid videók általában bizonyos technikákat mutatnak be, pl. emberi szem festése, fák festése, impasztó technika alkalmazása portréfestésnél stb. A hosszú videók pedig egy-egy festmény megfestését mutatják be, lépésről-lépésre, elejétől a végéig. Mind a rövid, mind a hosszú videók alatt van narráció is, ahol a videón látható folyamatokat magyarázom.
A megvásárolt tanfolyam anyagához meddig férek hozzá?
A megvásárolt online tanfolyamok anyagához korlátlan ideig lehet hozzáférni. A hozzáférésnek nics időkorlátja.
Kezdőknek vagy haladóknak való a tanfolyam?
A tanfolyamok anyaga úgy lett összeállítva, hogy egyaránt tartalmaz hasznos információkat kezdőknek és haladóknak is. Semmilyen előfeltétele, iskolai végzettség, egyéb követelmény stb. nincs a tanfolyamok elvégzéséhez.
Milyen napszakban, mikor, mennyi időt kell szakítani a tanfolyamon való részvételhez?
Mivel a tanfolyam örökre hozzáférhető, így nincs meghatározva, hogy ki és mikor végzi azt el. Mindenki a saját időbeosztása szerint, a saját tempójában haladhat, hiszen a hozzáférés folyamatos és örökös. Ez így nagyon jó módja a tanulásnak hiszen nem kell sietni, kapkodni, felzárkózni stb. Következésképpen nem lehet lemaradni sem.

A tanfolyammal kapcsolatos kérdéseid…

 

Ha bármilyen további kérdésed van a tanfolyammal kapcsolatosan, akkor azt tedd fel itt alul, a hozzászólások között!

Örömmel válasszolok, és segítek ha tudok!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .