A festők leggyakoribb témája a festményeken az ember

Tanuld meg a festészetben alkalmazott ember ábrázolási technikákat Te is!

Emberábrázolás 1. Online Festőtanfolyam

Bevezetés az ember alakok ábrázolásába a festészet területén

„A minket körülvevő világban, az ember számára a legfontosabb, maga az ember. Amikor a világot szemléljük, akkor mindenben a szépséget keressük. Így ér össze bennünk ez a két, számunkra oly fontos dolog, a szépség, és az ember. Ezért festünk alkotásainkra embereket, ezért keressük az alkotásokban a szépséget. Emiatt kutatjuk minduntalan az emberekben is a szépséget.”

Nagy Krisztián – KINVA

Az ember a leggyakoribb témája a műalkotásoknak, melyekben mindíg a
szépséget keressük
A festő számára tehát kiemelt fontossággal bír, az ember pontos, és esztétikus ábrázolásának képessége

Az ókortól egészen napjainkig, a legnagyobb mesterek alkotásain mindíg jelen volt és jelen van az ember is. Ezeken az ábrázolásokon az ember lehet valamely tevékenység közben, vagy csak egy beállított, mesterkélt pózban. Lehet pazar ruhában, vagy meztelenül, ahogyan Isten megteremtette őt. Bárhogyan is ábrázolták, mindíg a szépségének bemutatására törekedtek. Az akt ábrázolások célja sem a szexualitás volt, hanem az ember természetes, Isten által teremtett szépségének bemutatása.

A festészet mai értékrendjében is ugyanez a helyzet.

Az akt az ember ábrázolások, esztétikájának az alapja

Az emberábrázolás alapja az akt rajzolása, festése

Az ember helyes ábrázolását az akt képek rajzolásán, festésén keresztül sajátíthatjuk el. Az akt képeken tudjuk megismerni, megtanulni az emberi anatómia pontos ábrázolását. Nagyon fontosak az ember anatómiájából fakadó apróbb részletek, melyek a fény-árnyék hatások, bőrtónusok megfelelő ábrázolásán keresztül mutathatók be. Ezek nélkül az ismeretek nélkül nem lesznek sikeresek az ember ábrázolására tett kísérleteink.

A jó hír az, hogy ez a tudás bárki által megtanulható, megismerhető.

Egy műalkotáson ábrázolt meztelenség, soha nem a szexualitást  mutatja be, hanem a leegyszerűsített szépséget.

Emiatt egy akt rajzot, vagy akt festményt nem lehet egy erotikus fotóhoz, vagy éppen a pornográfiához hasonlítani, melyek nem a magasztos szépséget, hanem az ennél sokkal gyarlóbb, emberi vágyakat, ösztönöket célozzák meg.

Az akt művészi ábrázolásának meggvannak a megfelelő technikái, melyek elsajátíthatóak, és egy alkotónak ismernie is kell ezeket a módszereket, hogy alkotásán keresztül ízlésesen tudja prezentálni, az emberi test egyszerű szépségét.

Ezen a tanfolyamon ezt meg fogjuk tanulni!

Vannak szép példák, és vannak pocsék példák is

A szép példákat érdemes követnünk, míg a pocsék példákból sokat tudunk tanulni. Megismerhetjük mit, és hogyan csináljunk, és mik azok a hibák amiket nem szabad elkövetnünk
A jó képek és a pocsék képek közötti különbségek

A videón bemutatom a saját elrontott,  pocsék képeimet, és mutatok valami szépet is!

Nézd meg hát a videót magad is!

Megnézted a fenti videót? Láttad a régi, pocsék, elrontott festményeimet? Egyébként veled mi újság? Neked jól megy az emberábrázolás? Vagy te is festettél már aránytalan alkatú, torz, ronda figurákat? Ha így van semmi gond. Nyugi, ez normális, hiszen láttad én is mennyit fejlődtem.

A jó hír az, hogy tudok segíteni neked ebben!

Kéred a segítséget?

Akkor gyorsan iratkozz be te is a tanfolyamra!

Az alkotáshoz szükség van inspirációra és hangulatra

A következő videóval egy kis inspirációt szeretnék neked nyújtani az előttünk álló tanfolyamhoz!

Nézd meg a videót, és jöjj hangulatba Te is!

!

Ide később még nézzél csak vissza, mert pár napon belül lesznek itt még videók! 🙂

Tanulj Festészetet Online!

Tanulj kényelmesen, otthonodban, a saját időbeosztásod és tempód szerint, kötöttségek nélkül!

Mi az az Online Festőtanfolyam?

A lényeg, hogy a tananyagot fizetés után egy online oktatási felületen tudod elérni.

A tananyag fotókkal illusztrált elméleti anyagból, gyakorló feladatokból és olyan oktatóvideókból áll, ahol egy-egy festmény megfestését demonstrálom neked lépésről-lépésre, elejétől a végéíg. Közben természetesen instrukciókat adva, kommentálom is, hogy mit miért csinálok.

A tanfolyamon a fent bemutatott festményeket fogjuk lemásolni, megismerve ezzel Munkácsy festőtechnikáit.

Miért jó online tanulni?

Mert nincs időhöz és helyhez kötve. Akkor és ott olvasod, vagy nézed a tananyagot amikor és ahol éppen neked alkalmas. Csak internet kapcsolat kell hozzá és valamilyen internetet megjelenítő készülék. Ez lehet Okos TV, Asztali számítógép, Laptop, Tablett, vagy akár egy Okostelefon is.

Tipp:

Az elméleti tananyagot pl. kényelmesen egy fotelben ülve is el tudjuk olvasni egy tablettel, okostelefonnal. A festéshez pedig a számítógép, vagy éppen okos tv mellé állítsuk a festőállványunkat és kövessük lépésről lépésre a demonstráló videót, így fessük meg a képeket. Ha megakadunk akkor megállítjuk a videót, vagy ahányszor csak akarjuk az egyes részeket vissza is tekerhetjük.

Van e határidő?

Nincs semmilyen határidő, a megvásárolt tananyaghoz örökös hozzáférést kapsz, a tanulást bármikor megszakíthatod, vagy folytathatod, visszanézheted a tananyagot akár évek múlva is.

Fejleszd a képességeidet és ismereteidet a festészet területén!

Tarts velünk te is!

A legkényelmesebb tanulási mód, az otthoni tanulás!

Így néz ki ha online oktatóvideó segítségével festesz

Valódi Emberek

Valódi vélemények
Ők azok akik már évek óta követnek és fejlődnek a segítségemmel.

Nagyon örülök, hogy rátalátam erre a minden szempontból kiváló szinvonalú oldalra. Nagyon jól érzem itt magam. Sokat jelent, hogy olyan csoportban lehetek ahol mindenkinek kedvenc időtötése a festegetés. Úgy érzem, sokat fejlődtem amióta részt veszek a tanfolyamokon. Rendkívül precíz, részletes elméleti oktatásban részesülünk és nagy segítséget jelentenek a részletes magyarázattal ellátott videók is. Szeretem, hogy a saját időbeosztásomnak megfelelőn haladhatok, mert a különböző tanfolyami anyagaimat bármikor elérhetem. Nagyon kedves, segítőkész csoporttársaim vannak akik szivesen osztják meg tapasztalataikat. Remélem, hogy egyszer sikerül eljutnom a festőáborba is, ahol szeméyesen is megismerkedhetek a mesterükkel és a csoport tagjaival.

Szathmáryné Éva

Krisztián fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy mi minél többet tudjunk a festészetről, akár a gyakorlatban. Akadémiája az első online oktatóoldal ahol festészetet tanulhattok, mindenkinek szívből ajánlom, igazi megtérülő befektetés a saját kreativitásodba!

Burján Aster Eszter

AsterGlass Design: az üvegre festett világ

Legtöbb művész igyekszik úgy átadni a tudását, hogy a titkok azért megmaradjanak. Én tíz éve alkotok rendszeresen, sok nemzetközi tanfolyamon részt vettem kevés olyan önzetlen művésszel találkoztam, mint Krisztiánt, ő nem tartja meg a tudását, hanem megosztja az összes tapasztalatát. Tanfolyamai részletesek, információban, tudásban gazdagok. Szeretettel ajánlom 🙂

Karsay Ildikó

További vélemények

Kedves Krisztián!

„Nagyon örülök, hogy részt veszek ezen a tanfolyamon, nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg, és próbálhatok ki a festészetben. Nekem volt egy mesterem réges-rég, akitől rengeteget tanultam, de nem azt amit tőled! Hálás vagyok neked, hogy ilyen alapossággal és felkészültséggel megosztod velünk ez irányú tudásodat .Sajnos, de inkább hála istennek, annyi fotós munkám van, hogy a leckékkel lemaradtam. Pótolni fogom biztosan. Köszönöm Neked a sok-sok információt!”

Vörös László

„Ez egy nagyon jól felépített, nívós tanfolyam, melyben annyi információt kaptunk, amennyire talán nem is számítottunk. A művészettörténeti háttértől kezdve, belemélyedhettünk az anyagismeretbe, a kompozíció szerkesztésbe, megismerhettük a színkeverések, és összhangjuk rejtelmeit, ámulva tapasztaltuk, hogy mindössze 2 színnel milyen csodás dolgokat festhetünk!
Élvezettel végeztük a gyakorlatokat, és a titkos csoportban bátran megmutattuk a megfestett leckéinket, elvárva csoporttársaink segítségét, építő kritikáikat Krisztián okos, és kedves személyisége csak hab a tortán, biztatása, segítőkészsége, fáradhatatlansága mindenkit megfogott…mindig a rendelkezésünkre állt, biztatott. Alig várom, hogy újabb érdekes tanfolyamot indítson….azon is ott a helyem!! Festeni idén januárban kezdtem, egyedül, magamra utalva, autodidakta módon….ez a tanfolyam segített pótolni a hiányzó alapokat, segített eligazodni a színek világában. Nagyon hasznos és élvezetes volt, mindent köszönök Krisztián!!!”

Jakubek Nóra

„Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy összehozott – ha egyenlőre csak virtuálisan is – Krisztiánnal és persze Veletek. Jó valahova tartozni. Olyan emberek közé akiknek hasonló az érdeklődési köre, a festés közbeni problémái. Eddig senkitől nem tudtam kérdezni gyakorlati dolgokat, apró titkokat…Amik nem is olyan aprók. Nagyon tetszik a tananyag és sokat tanultam belőle. Krisztián önzetlensége mindenek feletti. Persze a későbbiekben ezt hasznosítani kell, gyakorolni. Tetszik a többiek hozzáállása, segítőkészsége néha a kritikái amik előrevisznek és persze a humora.”

Börzsei Hajnalka

Mit tanulunk majd a tanfolyamon?

Lássuk a listát

Az emberi test anatómiai arányai

Megtanuljuk azokat az anatómiai arányokat, melyek az emberi test jellemzői, ezek segítenek kiküszöbölni az anatómiai hibákat, amik olyan gyakoriak sok amatőr alkotó munkáiban.

Az emberi test arányainak ismerete kulcspontosságú a sikeres emberábrázolásokhoz!

Az emberi test színei

Megtanuljuk azokat a színkeverékeket, melyekből az emberi testre jellemző színtónusokat lehet kikeverni.

Az emberi test színeinek pontos kikeverése, alapvető a reális emberábrázolások készítéséhez!

Ismernünk kell azokat a paletta rendszereket, melyek az emberi testszínek kikeveréséhez megfelelő színekből lettek összeállítva.

Az emberábrázolások kompozíciója

Az esztétikus alkotásoknak megfelelő kompozícióra van szükségük. A festmények kompoziciójának összeállításánál, nagyon sok hibát lehet elkövetni.

Ezeknek a hibáknak az elkerülése végett, ismerni kell a kompozició létrehozásának szabályait.

Gesztusok, pózok

Az emberi test ábrázolásának gyakorlására a legkiválóbb módszer, a gyors, pár perces gesztus rajzok készítése.

Ezekkel tudjuk gyakorolni a mozgás, lendület, arányok és testtartások gyors „elkapását”, ábrázolását.

Tetszett amit fent olvastál?

Most akkor kapaszkodj meg! Képzeld el, hogy a fentiek csak a jéghegy csúcsát jelentik. Ez az online tanfolyam, a jelenlegi tananyag mennyiségét elnézve, a KINVA ART Akadémia egyik legnagyobb, és leg összetettebb tudásanyaga lesz. Több mint 15 videó és több mint 20 írásos lecke lesz majd a tanfolyamban.

Rengeteg gyakorló feladat lesz, ahol többek között, rajzzolunk is, szénnel és ceruzáva is dolgozunk majd. Természetesen a lényeg itt is a festés lesz, a tanfolyamot olaj és akrilfestékkel is lehet követni, így mindkét technika rajongói megtalálják a számításukat. színkeverési gyakorlatok és ábra festő gyakorlatok is lesznek a  6 komplett kép megfestését elejétől a végéig demonstráló videók mellett!

Monokróm és korlátozott paletta technikákkal is fogunk dolgozni ezen a tanfolyamon.

Még egy dolog van ami nagyon fontos!

Ez igazából Titok lenne, de én szokás szerint megint nem tudom tartani a számat, így most itt kikotyogom! 🙂

Tehát igen, lesz Emberábrázolás 2. tanfolyam is, ahhol nem aktok, hanem zsánerjelenetek lesznek a fókuszban. Ez már nagyon komoly tanfolyam lesz, de egy csomó minden nem fog beleférni abba a jövőbeli tanfolyamba. Ezeket itt ebben a tanfolyamban tanuljuk meg. Tulajdonképpen itt megtanulunk embert festeni, a jövőbeli tanfolyamban pedig megtanuljuk, hogy csináljunk ebből összetettebb kompozíciókat. A kettő összefügg és egymásra épül.

Ezért olyan fontos ez a tanfolyam!

Itt alul megnézhetitek, hogy milyen jellegű képeket fogunk a tanfolyamon készíteni

Az egyszerű rajzoktól kezdve, a monochróm festményeken át, a komplett színes festményekig, bezárólag, nagyon sok tanulmány és alkotás születik majd a tanfolyam folyamán. A szokásosnál jóval több gyakorlati feladat lesz a tanfolyamon!

Előre is köszönöm, hogy jelentkezel a tanfolyamra!

Eljött tehát a választás pillanata!

Most döntsd el, hogy velünk tartasz e, avagy sem!

A tanfolyamra  jelentkezők létszáma korlátozott!

A tanfolyam teljes ára: 25950,- Ft

A tanfolyam bevezető akciós ára az indulás előtt a készlet erejéig!

5950,- Ft

Ha nem sietsz lemaradsz az akciós árról!

A tanfolyam 2017. november 21.-én este indul!

Az indulás után heti két lecke várható keddi és pénteki napokon a tanfolyam befejezéséig!

Dönts!

Később vásárolom meg a tanfolyamot

 

Most nem kérem a tanfolyamot az akciós bevezető 5950,- Ft áron!

Majd egy későbbi időpontban vásárolom meg a 25950,- Ft-os teljes áron!

Addig inkább nézegetem az ingyenes blog cikkeket, az emberábrázolásról!

 

 

Most vásárolom meg a tanfolyamot

 

A tanfolyam indulása 2017. november 21.

A bevezető ár 5950,- Ft

Most  kérem a tanfolyamot az akciós bevezető 5950,- Ft áron!

 

 

Már csak ennyi hely mardt, a bevezető  akciós áru helyekből! Siess! Nehogy lemaradj a kedvezményről!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

mp

!
Ennyi idő van vissza az indulásig!

Miért érdemes rám hallgatni ha Online Festészet Tanulásáról van szó?

Azért hallgass rám, mert 2008-óta oktatom a festészetet és 2014 szeptembere óta, tehát éppen 3 éve pedig Hazánkban egyedülálló módon, Online Festőtanfolyamokon is oktatom. Az általam alapított KINVA ART Akadémia Online Festőtanfolyamain, eddig több mint 800 embert oktattam, és oktatok ma is festészetre. Ahogyan a fenti hozzászólásokban is olvashatod, a tanítványaim eredményesek azzal a módszerrel, ahogyan én oktatom őket. A módszert saját magam állítottam össze, ezek részben olyan technikák melyeket a hazai festők is tanulnak és alkalmaznak, részben olyan módszerek melyeket Nyugat-Európai és Amerikai festők tanulnak, harmadrészt pedig általam kitalált eljárások.

Ezenkívül egy csodálatos közösségnek is tagja lehetsz, hiszen az Online Tanítványaim egy több mint 440 főt számláló facebook csoportba tömörültek, ahol egymást támogatják a KINVA ART Akadémia tananyagainak elsajátításában, a festészet tanulásában. A csoport un. facebook Titkos Zárt csoport, amihez csak a tanítványok tudnak csatlakozni. Ebben a csoportban minden a festészetről, a KINVA ART tananyagokról és egymás segítéséről szól.

Ha te most szeretnél elkezdeni festészetet tanulni, vagy ha már haladó festő vagy de szeretnéd magadat továbbképezni, új technikákat tanulni, akkor neked itt a helyed, hiszen

Magyarországon nincs még egy olyan festőiskola, ahol ekkora tudásanyag állna rendelkezésedre!

Szeretettel várlak Téged is a tanfolyamon, és a közösségünkben!

Nagy Krisztián - KINVA egy Írországi Plein Air festés közben

Gyakran Ismételt Kérdések
Mit jelent az, hogy online festőtanfolyam?
Az online festőtanfolyam lényege, hogy a tananyag egy zárt online felületen keresztül érhető el. A zárt felülethez a tanfolyam megvásárlását és befizetését követően kapsz hozzáférést.
Miből áll egy ilyen online festőtanfolyam tananyaga?
Az online festőtanfolyamok tananyaga igen összetett. A tatanyag egy része fotókkal illusztrált szöveges tartalomból áll. A tatanyag többi része oktatóvideók formájában tekinthető meg. Vannak un. „rövid” és „hosszú” videók. A rövid videók általában bizonyos technikákat mutatnak be, pl. emberi szem festése, fák festése, impasztó technika alkalmazása portréfestésnél stb. A hosszú videók pedig egy-egy festmény megfestését mutatják be, lépésről-lépésre, elejétől a végéig. Mind a rövid, mind a hosszú videók alatt van narráció is, ahol a videón látható folyamatokat magyarázom.
A megvásárolt tanfolyam anyagához meddig férek hozzá?
A megvásárolt online tanfolyamok anyagához korlátlan ideig lehet hozzáférni. A hozzáférésnek nics időkorlátja.
Kezdőknek vagy haladóknak való a tanfolyam?
A tanfolyamok anyaga úgy lett összeállítva, hogy egyaránt tartalmaz hasznos információkat kezdőknek és haladóknak is. Semmilyen előfeltétele, iskolai végzettség, egyéb követelmény stb. nincs a tanfolyamok elvégzéséhez.
Milyen napszakban, mikor, mennyi időt kell szakítani a tanfolyamon való részvételhez?
Mivel a tanfolyam örökre hozzáférhető, így nincs meghatározva, hogy ki és mikor végzi azt el. Mindenki a saját időbeosztása szerint, a saját tempójában haladhat, hiszen a hozzáférés folyamatos és örökös. Ez így nagyon jó módja a tanulásnak hiszen nem kell sietni, kapkodni, felzárkózni stb. Következésképpen nem lehet lemaradni sem.