Apellész – Nerdrum online festészeti tanfolyam

Ismerd meg Odd Nerdrum, a Norvég festőgéniusz festőtechnikáit

A tanfolyam megvásárolható

A tanfolyam teljes anyag egyben elérhető a fizetés beérkeztét követően!

A tanfolyam fizethető átutalással, postai pénzesutalvánnyal, paypallel és bankkártyával is!

 

A tanfolyam összesen 24 fotókkal illusztrált szöveges leckéből áll, ezek közt található 7 db. komplett festmény megfestését elejétől a végéíg bemutató oktatóvideó is!

Ha kártyával fizeted, azonnal viheted!!

Fizesd most bankkártyával és 2 perc múlva már tanulhatod az anyagot, nézheted az oktatóvideókat!

 

Ha kártyával fizeted, azonnal viheted!

Fizethetsz postai pénzesutalvánnyal, átutalással, paypalel és bankkártyával is! A hozzáférést a fizetés beérkezése után kapod meg! Bankkártyás vagy paypales fizetés esetén 2 perc múlva tanulhatod a teljes tananyagot!

Odd Nerdrum festőtechnikája

A Norvég mester festményeinek témái megosztóak, egyesek bizarrnak, mások pedig zseniálisnak tartják. Egy dolog azonban kétségtelen.

Lenyűgöző az a technikai változatosság melyeket festményein felvonultat.

A tanfolyamon kerüljük a bizarrabb témákat, és a célunk az, hogy ezeket a zseniális festőtechnikákat, módszereket megismerjük, melyekkel a Nerdrum mester  is alkotja festményeit.

A tanfolyam tematikája

Az Ókori Görög festőmester, Apellész színhasználatát, az un. Apellész palettát a Reneszánsz óta napjainkig számos Festőmester használta saját színképzésének alapjaként. A ma élő egyik legnagyobb festőművész, a Norvég Odd Nerdrum is ennek a palettának alapján építette fel saját színpalettáját.

Nerdrum emellett Rembrandti fény árnyék hatásokkal, Reneszánsz és Barokk képi világgal és rendkívüli pszichológiai érzékkel operál.

Nerdum komoly filozófiát szőt a festészet köré és elmagyarázza a művészet és a giccs, továbbá az esztétika viszonyait is. Nerdrum speciális festőtechnikákat alkalmaz a képein található döbbenetes hatások fokozására, pl. visszatörlés, csiszolás, kaparás stb.

A legújabb online festőtanfolyamon ezeket a Nerdum által alkalmazott technikákat, módszereket és eszméket fogjuk megismerni.

A tanfolyamról…

A nerdrum által továbbfejlesztett Apellész paletta azaz már Nerdum paletta kisimerése.

Milyen anyagokat használ Nerdrum a festészetben?

Milyen technikákkal érik el a különleges hatásokat, melyeket ezeken a zseniális festményeken láthatunk?

Odd Nerdum és Iskolájának megismertetése.

Miért ítéli el sok hivatásos festőművész az amatőr festőket?

Mi a művészet? Mi a giccs?

Milyen gondolatiság bújik meg egy-egy komolyabb kompozíciói mögött? Hogyan hozhatunk létre mi is ilyen tartalmat?

A tanfolyam választ ad a fenti kérdésekre és még sok másra is.

 

Mit fogsz tanulni a tanfolyamon?

A régi és modern mesterek, Odd Nerdrum és Tanítványi köre által alkalmazott speciális festőtechnikákat fogjuk megismerni.

Megismerjük a Chiraoscuro technikát, a fény-árnyék hatások, megvilágítások Nerdum által is alkalmazott módszerét.

Megismerjük a Nerdum féle, vászon, alapozás és imprimatúra használatát, összetételét.

Megismerkedünk a Csiszolás, törlés, kaparás technikák használatát.

Megismerjük az Apellész paletta és a Nerdrum paletta lehetőségeit, fejlesztési módjait, színharmóniáit és gyakorlati alkalmazását.

Megismerjük a festmény mondanivaló, megtervezését a, a drámai hatásfokozás módjait a komponálás folyamatában.

Megismerjük a lazúr festő és impasztó technikák hagyományos módszereit és ezek Nerdum féle ötvözését.

Megismerkedünk a művészet hivatalós és valódi funkcióival, definícióival.

Megtanuljuk a saját alkotásaink megfelelő kommunikációját, amatőrként lehetünk e művészek, művészet e amit csinálunk, vagy valami más? Hogyan kommunikáljuk önmagunkat és művészetünket?

A tanfolyamon több mestermásolatot is elfogunk készíteni.

A tanfolyam végére, képes leszel arra, hogy olyan módszerekkel, technikákkal és anyagokkal alkoss mint Odd Nerdum, és képes leszel arra is, hogy megfelelően kommunikáld alkotói munkásságodat a művészvilág ingoványos talaján.

 

A tanfolyam összesen 24 fotókkal illusztrált szöveges leckéből áll, ezek közt található 7 db. komplett festmény megfestését elejétől a végéíg bemutató oktatóvideó is!

 

Tehát a tanfolyamon 7 db komplett festmény megfestését fogom demonstrálni lépésről lépésre. A videók a szokásosnál hosszabbak lesznek és több részre tagoltak a speciális több lépéses technikák miatt.

A tanfolyam elképesztő mennyiségű (több mint 10 db) videót tartalmaz!

Mesterünk

„A KINVA ART AKADÉMIA  oktatója:

Nagy Krisztián – KINVA

 

KINVA Saáry Zoltán tanítványaként kezdett a festészettel foglalkozni. Mestere útmutatásait a saját kísérletezgetésekkel, és  egyéb autodidakta tanulási módszerekkel egészítette ki.

Több külföldi online festőtanfolyamot elvégezve, és Angol nyelvű szakkönyveket fordítgatva jutott el odáig, hogy végül a saját módszereinek fejlesztésébe kezdhetett.

Innen jött az online oktatás módszere is, hiszen látta a Nyugati festők példáját, és résztvevőként maga is megtapasztalhatta ennek az új oktatási módszernek a hasznosságát, előnyeit.

Szenvedélyesen kutatja a Régi Mesterek titkait, feltárja és kipróbálja azokat a festőtechnikákat, melyeket ők alkalmaztak a művészettörténet folyamán.

Továbbá sokat kísérletezik a festészet anyagainak, festőszereknek, festékeknek a házilagos előállításával is, ezzel is gyarapítva tudását, és ezen az anyagok alkalmazásával a saját technikáját tökéletesíti.

Ha többet szeretnél megtudni, mesterünkről, akkor az alábbi gombra kattintva megnézheted a kinvafestmenyek.com oldalon található, személyes blogját és alkotásait is itt tekintheted meg.”

 

 

 

Milyen képeket festünk majd a tanfolyamon?

A lentiekhez hasonló festményeket festünk az online tanfolyamon!

Értékrendem

A KINVA ART filozófiája az én személyes alkotói és oktatói értékrendem az alábbi 5 pillérre épül. Ez az 5 vezérelv az amely meghatározza az alkotói és oktatói tevékenységemet.

Az egyén tisztelete

Hiszem, hogy minden ember egy önáló, szuverén személyiség és mindenkinek joga van azzal foglalkoznia amivel csak szeretne. Az alkotói tevékenység nem kiváltság, hanem egyéni választás lehetősége. Iskolai végzettségtől és intellektustól függetlenül, mindenkinek joga van, festeni, alkotó munkát végezni, hiszen az ember az alkotásra lett teremtve. Ezt a jogot nem veheti el tőlünk senki, arra hivatkozva sem, hogy pl. csak egy bizonyos rétegnek lehet köze a művészet létrehozásához, vagy megértéséhez.

A mesterség tisztelete

A festészet eredendően mindíg is mesterség volt a múltban, és mesterség napjainkban is. Mint minden szakmában, itt is vannak kötelező ismeretanyagok, mint pl. anyagismeret, színtan, festőtechnikai ismeretek stb. Nem értek egyet azzal, hogy felelőtlenül, mindennel festünk aminek színe van és ragad, és nem foglalkozunk a képek tartósságával, jövőjével. Azzal sem értek egyet, hogy a haladás szellemében, el kell vetni a klasszikus realista festészet ábrázolási formáit, értékrendjét. Azzal sem tudok azonosulni, hogy ami klasszikus, vagy realista és nem modern, az értéktelen, giccs stb.!

A hagyományok tisztelete

Úgy gondolom, hogy nem szabad hagyni, hogy a régi mesterek tudása, és hagyományai feledésbe merüljenek. Ez a tudás része a festészet egyetemes ismeretanyagának, és minden amit ma tudunk a festészetről ezen alapokon nyugszik. Ezt a tudást nem elvetni, elfeledni kell, hanem magunkévá tenni és ápolni, fejleszteni.

A minőség tisztelete

Az a véleményem, hogy függetlenül attól, hogy az alkotó kezdő amatőr vagy tapasztalt profi, egy műnek, az alkotójától telhető legjobb minőségűnek kell lennie, tükrözve az aktuális tudásszintjét. A minőséget meghatározza, az alkotó festészeti szakmai tudása, jártassága és a gondolatisága. Egy festménynek érthetőnek, intellektuálisan tartalmasnak, gondolatébresztőnek kell lennie. Egy festmény legyen esztétikus, és legyen képes érzelmek kiváltására a szemlélőből.

A tudás tisztelete

Azt az elvet vallom, hogy életünk végéig tanulunk. Így a tudásunk is életünk végéig gyarapodik. Így van ez a festészet területén is. Ha festészettel foglalkozunk kötelességünk a tudásunkat gyarapítani, és egy bizonyos ponton túl a tudás megosztása is kötelességünkké válik. Ez a szemlélet segítette az emberiséget az egész történelme folyamán. Ha az ember nem gyarapította volna tudását, és a megszerzett tudást nem adta volna tovább akkor ma még mindíg szakócával dobálóznánk. A művészet története is a tudás gyarapításáról és továbbadásáról szól.

Ámos Imre szavai jutnak eszembe, “Egy művésznek a művészete a vallása és a hite, amellyel az emberiséget tiszteli és szolgálja”.

Elégedett tanítványok

{
Kedves Krisztián!

Köszönöm, hogy részese lehetek ennek a sok tudás anyagnak, amit megosztasz velünk. Nagyon sokat tanulok belőle. Minden videód tetszett.

- Mihályi Mária

Nagyon örülök, hogy rátalátam erre a minden szempontból kiváló szinvonalú oldalra. Nagyon jól érzem itt magam. Sokat jelent, hogy olyan csoportban lehetek ahol mindenkinek kedvenc időtötése a festegetés. Úgy érzem, sokat fejlődtem amióta részt veszek a tanfolyamokon. Rendkívül precíz, részletes elméleti oktatásban részesülünk és nagy segítséget jelentenek a részletes magyarázattal ellátott videók is. Szeretem, hogy a saját időbeosztásomnak megfelelőn haladhatok, mert a különböző tanfolyami anyagaimat bármikor elérhetem. Nagyon kedves, segítőkész csoporttársaim vannak akik szivesen osztják meg tapasztalataikat. Remélem, hogy egyszer sikerül eljutnom a festőáborba is, ahol szeméyesen is megismerkedhetek a mesterükkel és a csoport tagjaival.

Szathmáryné Éva

Krisztián fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy mi minél többet tudjunk a festészetről, akár a gyakorlatban. Akadémiája az első online oktatóoldal ahol festészetet tanulhattok, mindenkinek szívből ajánlom, igazi megtérülő befektetés a saját kreativitásodba!

Burján Aster Eszter

AsterGlass Design: az üvegre festett világ

Legtöbb művész igyekszik úgy átadni a tudását, hogy a titkok azért megmaradjanak. Én tíz éve alkotok rendszeresen, sok nemzetközi tanfolyamon részt vettem kevés olyan önzetlen művésszel találkoztam, mint Krisztiánt, ő nem tartja meg a tudását, hanem megosztja az összes tapasztalatát. Tanfolyamai részletesek, információban, tudásban gazdagok. Szeretettel ajánlom 🙂

Karsay Ildikó

Tanulj Festészetet Online!

Tanulj kényelmesen, otthonodban, a saját időbeosztásod és tempód szerint, kötöttségek nélkül!

Mi az az Online Festőtanfolyam?

A lényeg, hogy a tananyagot fizetés után egy online oktatási felületen tudod elérni.

A tananyag fotókkal illusztrált elméleti anyagból, gyakorló feladatokból és olyan oktatóvideókból áll, ahol egy-egy festmény megfestését demonstrálom neked lépésről-lépésre, elejétől a végéíg. Közben természetesen instrukciókat adva, kommentálom is, hogy mit miért csinálok.

A tanfolyamon a fent bemutatott festményeket fogjuk lemásolni, megismerve ezzel Munkácsy festőtechnikáit.

Miért jó online tanulni? Mert nincs időhöz és helyhez kötve. Akkor és ott olvasod, vagy nézed a tananyagot amikor és ahol éppen neked alkalmas. Csak internet kapcsolat kell hozzá és valamilyen internetet megjelenítő készülék. Ez lehet Okos TV, Asztali számítógép, Laptop, Tablett, vagy akár egy Okostelefon is.

Tipp:

Az elméleti tananyagot pl. kényelmesen egy fotelben ülve is el tudjuk olvasni egy tablettel, okostelefonnal. A festéshez pedig a számítógép, vagy éppen okos tv mellé állítsuk a festőállványunkat és kövessük lépésről lépésre a demonstráló videót, így fessük meg a képeket. Ha megakadunk akkor megállítjuk a videót, vagy ahányszor csak akarjuk az egyes részeket vissza is tekerhetjük.

Van e határidő? Nincs semmilyen határidő, a megvásárolt tananyaghoz örökös hozzáférést kapsz, a tanulást bármikor megszakíthatod, vagy folytathatod, visszanézheted a tananyagot akár évek múlva is.

Szeretnéd te is megfesteni a fenti képeket? Megismerve Odd Nerdrum által a képeken alkalmazott technikákat?

 

Jó hírem van! Az Online Festőtanfolyamon megfestjük ezeket a képeket!

Tarts velünk te is!

A legkényelmesebb tanulási mód, az otthoni tanulás!

Így néz ki ha online oktatóvideó segítségével festesz

A tanfolyam megvásárolható

A tanfolyam teljes anyag egyben elérhető a fizetés beérkeztét követően!

A tanfolyam fizethető átutalással, postai pénzesutalvánnyal, paypallel és bankkártyával is!

A tanfolyam összesen 24 fotókkal illusztrált szöveges leckéből áll, ezek közt található 7 db. komplett festmény megfestését elejétől a végéíg bemutató oktatóvideó is!

Ha kártyával fizeted, azonnal viheted!!

Fizesd most bankkártyával és 2 perc múlva már tanulhatod az anyagot, nézheted az oktatóvideókat!

 

Gyakran Ismételt Kérdések
Mit jelent az, hogy online festőtanfolyam?
Az online festőtanfolyam lényege, hogy a tananyag egy zárt online felületen keresztül érhető el. A zárt felülethez a tanfolyam megvásárlását és befizetését követően kapsz hozzáférést.
Miből áll egy ilyen online festőtanfolyam tananyaga?
Az online festőtanfolyamok tananyaga igen összetett. A tatanyag egy része fotókkal illusztrált szöveges tartalomból áll. A tatanyag többi része oktatóvideók formájában tekinthető meg. Vannak un. „rövid” és „hosszú” videók. A rövid videók általában bizonyos technikákat mutatnak be, pl. emberi szem festése, fák festése, impasztó technika alkalmazása portréfestésnél stb. A hosszú videók pedig egy-egy festmény megfestését mutatják be, lépésről-lépésre, elejétől a végéig. Mind a rövid, mind a hosszú videók alatt van narráció is, ahol a videón látható folyamatokat magyarázom.
A megvásárolt tanfolyam anyagához meddig férek hozzá?
A megvásárolt online tanfolyamok anyagához korlátlan ideig lehet hozzáférni. A hozzáférésnek nics időkorlátja.
Kezdőknek vagy haladóknak való a tanfolyam?
A tanfolyamok anyaga úgy lett összeállítva, hogy egyaránt tartalmaz hasznos információkat kezdőknek és haladóknak is. Semmilyen előfeltétele, iskolai végzettség, egyéb követelmény stb. nincs a tanfolyamok elvégzéséhez.
Milyen napszakban, mikor, mennyi időt kell szakítani a tanfolyamon való részvételhez?
Mivel a tanfolyam örökre hozzáférhető, így nincs meghatározva, hogy ki és mikor végzi azt el. Mindenki a saját időbeosztása szerint, a saját tempójában haladhat, hiszen a hozzáférés folyamatos és örökös. Ez így nagyon jó módja a tanulásnak hiszen nem kell sietni, kapkodni, felzárkózni stb. Következésképpen nem lehet lemaradni sem.

Kérdésed van? Tedd fel itt lentebb a Hozzászólások között!

1 hozzászólás

  1. KINVA

    Ide várom a kérdéseket a tanfolyammal kapcsolatosan!

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .